Skip to main content

Μπουτάρης: Η TV100 δεν θα κλείσει

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για ζώνη πορνό στη δημοτική τηλεόραση, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σε περίπτω
Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για ζώνη πορνό στη δημοτική τηλεόραση, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν θα υπάρξουν απολύσεις, και εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων.

«Η Δημοτική ΡαδιοΤηλεόραση είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για το Δήμο , αλλά θα πρέπει να πάψει να είναι ελλειμματική, θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί σαν προπαγανδιστική μηχανή για τον εκάστοτε δήμαρχο. Το σκανδαλώδες στην ΤV 100 είναι ο τρόπος που λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα με χρήματα των δημοτών. Αυτό ακριβώς ήθελα να καυτηριάσω όταν, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, προκάλεσα μιλώντας για «βραδινή ζώνη πορνό», είπε ο κ. Μπουτάρης. 

Όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, η Δημοτική ΡαδιοΤηλεόραση θα λειτουργεί στο εξής προς όφελος του Δήμου, δηλαδή των δημοτών της Θεσσαλονίκης. «Η ΤV 100 δεν θα κλείσει, θα εξυγιανθεί, θα γίνει ένας σταθμός που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας και στόχο την πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών», τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΔΕΠΘΕ τις προτάσεις τους για το πώς, σε πνεύμα συνεργασίας, μπορεί ποιοτικά να αναβαθμιστεί το πρόγραμμα των Δημοτικών ΜΜΕ, ενώ υποσχέθηκε να συζητηθούν σε επόμενη συνάντησή τους.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων τόνισαν ότι επιθυμία όλων των εργαζομένων του κλάδου είναι η λειτουργία με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επίσης, ανέφεραν ότι θα πρέπει να διερευνηθούν θέματα χρηματοδότησης των δημοτικών επιχειρήσεων ενημέρωσης στις νέες συνθήκες του Καλλικράτη, όπως επίσης οι δυνατότητες απόκτησης άδειας μεγαλύτερης εμβέλειας.