Skip to main content

Μπουτάρης: Κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στο έργο της Νέας Παραλίας

Βαριές κουβέντες του δημάρχου κατά των κατοίκων που απειλούν να προσφύγουν στο ΣτΕ για τον λοφίσκο ύψους 3,5 μέτρων.

Σήμα κινδύνου για μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης της Νέας Παραλίας εξέπεμψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε, κάτοικοι που μένουν πριν το Μακεδονία Παλλάς απειλούν με προσφυγή στο ΣτΕ λόγω ενός λοφίσκου 3,5 μέτρων που έχει υψωθεί, στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης και ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, τους εμποδίζει τη θέα και προκαλεί κλιματικές αλλαγές.

Ο δήμαρχος, απαντώντας στους κατοίκους, που τονίζουν πως δεν έχουν γίνει περιβαλλοντικές μελέτες, υπογράμμισε πως ούτε στην πρώτη φάση του έργου έγινε κάποια μελέτη.

«Αν οι συγκεκριμένοι κάτοικοι προσφύγουν στο ΣτΕ, το έργο ανάπλασης θα τελειώσει σε δύο χρόνια», είπε ο κ. Μπουτάρης. Να σημειωθεί πως το έργο είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2013.

«Πρόκειται για μία κατάπτυση ενέργεια, για μία αντικοινωνική συμπεριφορά, που δεν ικανοποιεί κανένα συμφέρον. Φαίνεται πως κάποιους συμπολίτες μας τους ενδιαφέρει μόνο η δική τους καλοπέραση», επεσήμανε.

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω λόφος, που βρίσκεται στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, προβλέπεται στην αρχιτεκτονική μελέτη του έργου ανάπλασης και έχει ως στόχο να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν από την κορυφή του το ηλιοβασίλεμα, ενώ παράλληλα βοηθάει στην οπτική μείωση του όγκου του Μακεδονία Παλλάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να βρουν συμβιβαστική λύση με τον δήμο, ζητώντας τουλάχιστον μείωση του όγκου του επίμαχου λόφου, χωρίς ωστόσο να έχουν έρθει σε συμφωνία. Από την πλευρά της η διοίκηση του δήμου  σημειώνει πως η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ προβλέπει αυστηρή τήρηση της εγκεκριμένης μελέτης, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία του λόφου.