Skip to main content

Μπουτάρης: Να φύγει το αεροδρόμιο και να πάει στα Κουφάλια

Την άποψή του πως το «Μακεδονία» πρέπει να μεταφερθεί από το σημείο όπου βρίσκεται στα Κουφάλια, εξέφρασε ο δήμαρχος - Τι είπε για τον α' προβλήτα

Τη μεταφορά του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην περιοχή των Κουφαλίων, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης για τα ακίνητα της πόλης που διοργανώνει το ΤΑΙΠΕΔ στο ΕΒΕΘ.

Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε χαρακτηριστικά «να φύγει το αεροδρόμιο από εκεί όπου είναι», εξηγώντας πως «είναι λάθος να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτό το αεροδρόμιο». Σε διευκρινιστική του δήλωση λίγο αργότερα, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο δήμαρχος εξήγησε ότι «προφανώς, δεν πρόκειται για μία άμεση μεταφορά, αλλά θα ήταν καλό αυτή να πραγματοποιηθεί στα επόμενα 15-20 χρόνια, καθώς ο νυν αερολιμένας έχει εξαντλήσει τη δυναμική του».

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του α' προβλήτα που διεκδικεί ο δήμος Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ, ο ίδιος συμφώνησε με τους φορείς της πόλης ότι βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. «Δεν πιστεύουμε ότι η παραχώρηση χρήσης του προβλήτα δημιουργεί πρόβλημα στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού», τόνισε ο δήμαρχος και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «εάν το θέμα είναι τα έσοδα από τις χρήσεις του συγκεκριμένου προβλήτα, θα βρούμε λύση με τον όποιο επενδυτή».