Skip to main content

Μπουτάρης: Να μας πουν αν υπάρχουν λεφτά για το μετρό

Λύση για τη μετεγκατάσταση του ΣΜΑ τις επόμενες μέρες προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κριτική από αντιπολίτευση για μεγάλες καθυστερήσεις.

Να αναφέρουν οι αρμόδιοι πού οφείλονται οι καθυστερήσεις στις εργασίες του Μετρό κάλεσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Το έργο ξεκίνησε με λάθος αντίληψη, με μελετο-κατασκευή. Ας μας πουν ξεκάθαρα αν υπάρχουν λεφτά ή όχι από την πλευρά του εργολάβου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Απαντώντας στους εργαζόμενους του Μετρό αναφορικά με το θέμα του αμαξοστασίου στην Πυλαία, από όπου πρέπει να απομακρυνθεί ο ΣΜΑ του δήμου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι «δεν είναι αλήθεια ότι ο δήμος καθυστερεί». Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα τελειώσει το θέμα με το αμαξοστάσιο καθώς ολοκληρώνονται τα νομικά θέματα με την Αττικό Μετρό.

«Η στάση της Αττικό μετρό είναι υποκριτική. Ο δήμος δεν είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου, αλλά η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την υλοποίησή του», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ανδρέας Κουράκης τόνισε ότι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει τα συμφέροντα των δημοτών του, σε σχέση με το ύψος της αποζημίωσης για τις απαλλοτριώσεις.

Κριτική στη διοίκηση του δήμου για την καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του ΣΜΑ άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τον κ.Γκιουλέκα να κατηγορεί τον κ.Μπουτάρη ότι «για ακόμα μία φορά, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και βλέπει, σαν Δον Κιχώτης, τους εχθρούς εκτός των τειχών».

«Επί 2,5 χρόνο η διοίκηση Μπουτάρ δεν εφάρμοσε ούτε καν την υποχρέωση του δήμου να προχωρήσει στη μετεγκατάσταση του ΣΜΑ με αποτέλεσμα σήμερα 450 άνθρωποι να χάνουν τη δουλειά τους», συμπλήρωσε ο κ. Γκιουλέκας.