Skip to main content

Μπουτάρης: Ντρέπομαι που 28 χώρες δεν απορροφούν 4 εκατ. πρόσφυγες

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε τη σημασία της ομαλής ένταξης των προσφύγων για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Νιώθω ντροπή που 28 κράτη δεν μπορούν να απορροφήσουν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του συνεδρίου "Ο κόσμος το 2017 και πέρα".

Συγκεκριμένα για το θέμα του προσφυγικού και την πόλη, ο δήμαρχος τόνισε ότι η ομαλή ένταξη των προσφύγων κάνει τη Θεσσαλονίκη ασφαλέστερη ενώ υποστήριξε ότι το θέμα της ασφάλειας δεν αφορά μόνο την αστυνομία αλλά είναι και κοινωνικό θέμα.

"Παρότι η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη κρίση στην μεταπολεμική της εποχή, η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις ζωντανοτερες πόλεις του ευρωπαϊκού νότου και συνεχίζει να εμπνέει", σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στους τριγμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε για το Brexit ότι με την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαλλαχθεί από τον αγγλοσαξονικό σκεπτικισμό για το ευρωπαϊκό όραμα. Αντίστοιχα, για το Grexit υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί και για αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να το συζητάμε, από τη στιγμή, όπως ανέφερε, "που η παρούσα κυβέρνηση έκανα στροφή στον ρεαλισμό και αποφάσισε να διαπραγματευτεί και να υπογράψει".