Skip to main content

Μπουτάρης: Ως Αρειανός λέω πως αν δεν είσαι ΠΑΟΚ δεν κερδίζεις

«Όλες οι ομάδες, όχι μόνον ο ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να ελέγξουν τους οπαδούς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Για τον ΠΑΟΚ, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και την ανομία μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή». 

«Σας το λέω εγώ, ένας Αρειανός, αν δεν είσαι ΠΑΟΚ δεν κερδίζεις», δήλωσε ο ίδιος αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα της πόλης. Δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει την ανησυχία του για την οπαδική συμπεριφορά. «Ολες οι ομάδες, όχι μόνον ο ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να ελέγξουν τους οπαδούς τους, ειδικά φέτος που ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς μπροστά και οι άλλοι ματιασμένοι», σημείωσε.

Για τη μικροεπέμβαση στην οποία υποβλήθηκε δήλωσε: «Το βλέπεις μπροστά σου στην οθόνη: την καρδιά να χτυπάει, τη στένωση και πώς αυτή επανέρχεται... Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε, θαυμάζεις την επιστήμη».

Αναφορικά με τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του διαδηλωτές, οι οποίοι μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισαν «αλκοολικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν ιδρώνει το αυτί του. «Στις 21 Φεβρουαρίου έκλεισα 27 χρόνια καθαρός. Δεν ιδρώνει το αυτί μου όταν με λένε μεθύστακα. Εγώ ξέρω τι είμαι, ξέρω αν είμαι μεθύστακας», απαντά αυστηρά. «Γνωρίζετε ότι πηγαίνω σε μπαράκια, εκεί πίνω καφέ ή ακόμη και νερό σκέτο. Μου λένε ότι βάζω ουίσκι μέσα. Αηδίες. Αν θέλω να πιω και να μεθύσω, δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν», τόνισε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δοκιμάζει το κρασί από το οινοποιείο, «αλλά, όπως ξέρετε, ο δοκιμαστής δεν το πίνει το κρασί, το φτύνει».

Για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας επιμένει πως η χώρα μας χάνει, διαρκώς, ευκαιρίες ώστε «τα Σκόπια να μεταβληθούν σε νομό της Ελλάδας... Εχουμε ένα εκατομμύριο Σκοπιανούς που περνούν ετησίως στην Ελλάδα. Δεν τους θέλουμε; Τους βγάζουμε την ψυχή στα σύνορα, περιμένουν ώρες για τον έλεγχο διαβατηρίων και, τελικά, τι κερδίζουμε;».

Μιλώντας για τους πολίτες της ΠΓΔΜ, σχολίασε πως στη χώρα υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα εθνικιστών που βρήκαν εκφραστή στο πρόσωπο του Γκρούεφσκι. «Ψάχνουν να βρουν την ταυτότητά τους, ψάχνουν κανονικά και αυτό φαίνεται... Και ο δήμαρχος των Σκοπίων και ο πρωθυπουργός τους, ειδικά ο πρώτος, μου είπαν ''ντρέπομαι που διεκδικούμε ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου''. Ο Γκλιγκόροφ είχε πει ότι ''είμαστε Σλαβομακεδόνες, καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο''. Οταν έχουν τέτοια διάθεση, ενόψει ποιου πατριωτισμού, όσοι πρωτοστατούν στα συλλαλητήρια κατευθύνουν τον κόσμο σε ακραίες θέσεις και σε μία κατάσταση που δημιουργεί εχθρότητες; Εγώ αυτό θέλω να αποφύγω, τις εχθρότητες με τους γείτονες, είναι χρήσιμοι οι γείτονες σε όλα τα επίπεδα», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ισχυρισμούς Βορειοελλαδιτών βουλευτών ότι δεν θα ανακάμψει πολιτικά μετά τα όσα είπε για τα Σκόπια δήλωσε με περιπαικτικό γέλιο ότι είναι ανίκητος. «Δεν θέλω να είμαι αρεστός, δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να είμαι χρήσιμος», τόνισε.

Ερωτηθείς υποστήριξε ότι «για τους δημάρχους, αρκούν δύο θητείες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα. «Σε 10 χρόνια μπορείς να κάνεις πολλή δουλειά. Κάθε τόσο φλερτάρω με τη μία ή την άλλη ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να είμαι δήμαρχος το 2020, όταν θα ξεκινήσει το μετρό, ή το 2021, όταν θα αναδειχθούν οι αρχαιότητες και ο περίφημος ιστορικός περίπατος της πόλης» ανέφερε.