Skip to main content

Μπουτάρης προς ΣΥΡΙΖΑ: Θα σας απαντήσω τέλος Σεπτεμβρίου

Η τετραμελής αντιπροσωπεία ήθελε να συζητήσει με τον δήμαρχο τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστούν οι δύο δημοτικές παρατάξεις.

Γράφει ο Σαλονικιός

Δεν εξήλθαν σοφότεροι από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον Γιάννη Μπουτάρη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Η τετραμελής αντιπροσωπεία του κυβερνώντος κόμματος με επικεφαλής τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστο Δουίτση (Αντώνης Χατζηδιαμαντής, Θέμης Χαρίσης, Γιούλα Δαούλα) πήγε κυρίως για να συζητήσει με τον δήμαρχο τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστούν οι δύο δημοτικές παρατάξεις, η «Πρωτοβουλία» και η «Ανοιχτή Πόλη» ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Όμως, αντ’ αυτού, βρέθηκαν μπροστά στην αναποφασιστικότητα του Μπουτάρη σχετικά με το εάν θα είναι τελικά ή όχι, υποψήφιος.

Ο δήμαρχος τους είπε πως θα απαντήσει οριστικά ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εάν τους πει όχι, τότε τρεχάτε ποδαράκια μου καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ το έχουν δέσει κόμπο ότι θα πάνε με υποψήφιο Μπουτάρη στις εκλογές. Στην περίπτωση που ο κυρ Γιάννης αλλάξει γνώμη τότε θα πρέπει άρον άρον, μέσα στον Οκτώβριο, να ψάξουν για νέο υποψήφιο. Και οι διαθέσιμοι δεν είναι πολλοί, με τους περισσότερους να βρίσκονται ήδη στην κυβέρνηση.

Πάντως, στη συνάντηση, στην οποία εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας» συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτίου και ο σύμβουλος του δημάρχου, Λεωνίδας Μακρής, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τον τρόπο συνεργασίας των δύο παρατάξεων. Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί τη συγκρότηση ενιαίας παράταξης και όχι την ξεχωριστή κάθοδο στις εκλογές. Ο Μπουτάρης δεν το απέκλεισε, αλλά ούτε και το απεδέχθη, παραπέμποντας για μετά τον Σεπτέμβριο, όταν και εφόσον θα αποφασίσει οριστικά να είναι υποψήφιος. Συμφωνήθηκε, πάντως, στο ενδιάμεσο, να γίνουν κάποια πρώτα βήματα στην κατεύθυνση της θεμελίωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.