Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ξανασκεφτεί το όλο θέμα και να αλλάξει την απόφασή του τώρα, πριν βγει η απόφαση του ΥΠΠΟΑ»

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στην εφημερίδα ΑΥΓΗ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ξανασκεφτεί το όλο θέμα και να αλλάξει την απόφασή του τώρα, πριν βγει η απόφαση του ΥΠΠΟΑ», ώστε να «μην καταστραφεί η εικόνα της βυζαντινής Θεσσαλονίκης».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι εκτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πιστεύει ότι έστω και την ύστατη ώρα θα αποτρέψει την καταστροφική για τις αρχαιότητες επιλογή της κατασκευής του σταθμού με την απομάκρυνση της βυζαντινής Μέσης Οδού. «Η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού βασίστηκε σε μια λανθασμένη εισήγηση» υποστήριξε, τονίζοντας ότι εάν εφαρμοστεί, «δεν θα πληγώσει απλώς, αλλά θα καταστρέψει την ιστορία της πόλης και θα μας δυσφημήσει διεθνώς».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η ανάκλησή της θα αποτελέσει μια γενναία πράξη από την πλευρά του πρωθυπουργού». «Είναι κρίμα να ισοπεδώσουμε το μέλλον και μάλιστα με τη λύση της μεταφοράς που είναι πολύ πιο χρονοβόρα και ακριβή», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ