Skip to main content

Μπουτάρης: Δεν αντέχω άλλο τον Ζέρβα, κάτι πρέπει να γίνει

Αιφνιδιαστική επίθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης εναντίον του πρώην στενού συνεργάτη του, στη συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» - Σκωπτική απάντηση Ζέρβα

Αιφνιδίασε αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας» ο Γιάννης Μπουτάρης όταν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του η οποία κλήθηκε για να συζητήσει κυρίως το θέμα της παράλυσης του μηχανισμού του δήμου κατά την πρόσφατη χιονόπτωση, ο δήμαρχος έθεσε αιφνιδιαστικά θέμα Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουτάρης κατά την εισαγωγική ομιλία του και αφού προσπέρασε σχετικά γρήγορα το φιάσκο του (μη) αποχιονισμού διατύπωσε επικρίσεις εναντίον του απόντα Κωνσταντίνου Ζέρβα λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν αντέχω άλλο τον Ζέρβα, δεν μπορώ πλέον να βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με αυτόν». Ο δήμαρχος κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας «πείτε μου τι πρέπει να γίνει».  

Η αναφορά του δημάρχου έκανε εντύπωση καθώς το θέμα Ζέρβα υπάρχει εδώ και καιρό και οι πάντες θεωρούν, όπως άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης ότι ο πρώην αντιδήμαρχος είναι πλέον εκτός «Πρωτοβουλίας». Ενδεχομένως τον δήμαρχο να ερέθισε το σχόλιο το οποίο ανάρτησε στο twitter ο κ. Ζέρβας την ημέρα της χιονόπτωσης το οποίο έγραφε: «Γι' αυτό το χάλι κάποιοι είναι υπεύθυνοι! (ΣΣ: το αλάτι μπορεί να πετρώσει -ψάξτε πώς- εκτός του ΔΘ όπου όταν το χρειάζεσαι αυτό "παγώνει" και ως συνήθως κάποιοι κάνουν το παγόνι)».

Τελικώς εκείνο που αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή συζήτηση ήταν να επιχειρηθεί ένα είδος διαμεσολάβησης μεταξύ «Πρωτοβουλίας» και Ζέρβα την οποία ανέλαβαν να κάνουν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο συντονιστής της παράταξης και αντιδήμαρχος, Νίκος Φωτίου. Η σκοπιμότητα, βεβαίως, αυτής της κίνησης είναι υπό συζήτηση δεδομένου ότι ο πρώην αντιδήμαρχος έχει ήδη εδώ και πολύ καιρό αποκοπεί πλήρως από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Σκωπτική απάντηση Ζέρβα

Καυστική ήταν η απάντηση του πρώην αντιδημάρχου στο σχόλιο του κ. Μπουτάρη. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ζέρβας πήρε θέση, αναφέροντας αρχικά: «Προφανώς δεν αποτελώ αντικείμενο της (μη αποτελεσματικής) πολιτικής προστασίας του Δήμου. Ούτε απασχολεί την πόλη το "ξεπάγωμα" των σχέσεων μας».

«Ας ασχοληθεί καλύτερα με τα προβλήματα της πόλης», συνέχισε ο Κ. Ζέρβας και σχολίασε σκωπτικά: «Όταν έχεις πυρετό (και μάλιστα υψηλό) δε σου φταίει το θερμόμετρο!».