Skip to main content

Μπουτάρης: Συνεχίζουμε κανονικά την εκλογική διαδικασία

Οι ενδοπαραταξιακές εκλογές στην «Πρωτοβουλία» θα πραγματοποιηθούν στο δημαρχιακό μέγαρο αύριο, Παρασκευή, στις 15.00 το μεσημέρι.

Το μήνυμα ότι η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά και η «Πρωτοβουλία»  θα αναδείξει νέο επικεφαλής έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης «θα προχωρήσουμε κανονικά μέχρι τέλους τη διαδικασία», παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από ορισμένα στελέχη για τη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος.

Απέφυγε να πάρει θέση για τις υποψηφιότητες των Καλυψώ Γούλα, Έλλη Χρυσίδου και Στέλιου Κανάκη σχολιάζοντας απλά ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να πάρει μέρος στη διαδικασία».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν τέθηκε καθόλου ζήτημα να ασκηθούν πιέσεις σε κάποιους από τα τρία πρόσωπα για να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

Ερωτηματικό, πάντως, παραμένει για το ποια θα είναι η συμμετοχή στην αυριανή διαδικασία. Ο κ. Μπουτάρης εκτίμησε ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εάν κάποιοι δεν συμμετέχουν.

Οι ενδοπαραταξιακές εκλογές στην «Πρωτοβουλία» θα πραγματοποιηθούν στο δημαρχιακό μέγαρο αύριο στις 15.00 το μεσημέρι.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των τριών υποψηφίων, θα ακολουθήσουν σύντομες τοποθετήσεις τους και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.  

Το πρόσωπο, το οποίο θα αναδειχθεί από τις κάλπες της Παρασκευής, θα προταθεί στην Επιτροπή παρατάξεων, κομμάτων και Κινήσεων της κεντροαριστεράς, η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας.