Skip to main content

Μπουτάρης: «Θα καθαρίσουμε την πόλη από το παραεμπόριο»

Τη δέσμευσή του για τη δημιουργία ανοικτού διαύλου επικοινωνίας του δήμου με βιοτέχνες και επαγγελματίες παρείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη του Επαγγελματικο
Τη δέσμευσή του για τη δημιουργία ανοικτού  διαύλου επικοινωνίας του δήμου με βιοτέχνες και επαγγελματίες παρείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης υποσχέθηκε τη δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής για θέματα Αγοράς, στην οποία  Δήμος και επιχειρηματικές τάξεις θα επιλύουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη μικρομεσαία επιχείρηση, τον επαγγελματικό κόσμο και γενικότερα την ιδιωτική πρωτοβουλία στη πόλη.

Στο συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΘ τον υποψήφιο υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος έθεσε τα θέματα που απασχολούν τις χιλιάδες των επαγγελματιών,  όπως είναι το παρεμπόριο, η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, ο «αποκλεισμός» καταστημάτων του κέντρου από τις λαμαρίνες των έργων του μετρό , ενώ ζήτησε να «κόψει ο Δήμος τις γιορτές και τα πανηγύρια σε καιρούς κρίσης και, αντί αυτών, να μειώσει τα δημοτικά τέλη σε τούτη τη δύσκολη για τις επιχειρήσεις περίοδο». Επίσης, ζήτησε να δοθεί μέσα από τις εκπομπές των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης χρόνος για την ανάδειξη των θεμάτων των επαγγελματιών.

Ο κ. Μπουτάρης υποσχέθηκε ότι θα «καθαρίσουν τα πεζοδρόμια από το παρεμπόριο», μίλησε ακόμη για ξεκαθάρισμα των λαϊκών αγορών που έχουν σε ανησυχητικό βαθμό γίνει εστίες παρεμπορίου, όπως επίσης για αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου της Θεσσαλονίκης και τόνωση, κατ’ επέκταση, πολλών χιλιάδων επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.
                                            
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος, υποδέχθηκε τον κ. Μπουτάρη στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου και υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να ενδιαφερθεί για τα ζητήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς σε πολλά σημεία μπορεί να παρέμβει επιλύοντας χρόνια προβλήματα, όπως αυτά που σχετίζονται με το παράνομο εμπόριο, το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και την εφαρμογή του νόμου στις οικονομικές δραστηριότητες

Ο κ. Μπουτάρης διαβεβαίωσε για στενή συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς, κάτι που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να τονωθεί η οικονομία της πόλης
 
Νωρίτερα εχθές το απόγευμα, ο Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» Μαρία Πασχαλίδου, Γρηγόρη Μαυράκη και Δημήτρη Κανάκη, παρέστη στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης που πλέον στεγάζεται στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου της οδού Κλεάνθους. Εκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πλήθος κόσμου από την περιοχή, αλλά και με αρκετούς δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.