Skip to main content

Μπράουν: «Πραγματική απειλή η τρομοκρατία και για τη νέα δεκαετία»

Η αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση, ανήμερα τα Χριστούγεννα, δείχνει ότι η τρομοκρατία παραμένει μια «πραγματική» απειλή, καθώς ο κόσμος μπαίνει σε μια νέα δεκαετία, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμ
Η αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση, ανήμερα τα Χριστούγεννα, πάνω από το Ντιτρόιτ, δείχνει ότι η τρομοκρατία παραμένει μια «πραγματική» απειλή, καθώς ο κόσμος μπαίνει σε μια νέα δεκαετία, οκτώ χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν.

Οι ηγέτες θα πρέπει να συνεργαστούν «επειγόντως» για να ενισχύσουν την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα αεροσκάφη, υπογραμμίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός, μετά την απόπειρα ανατίναξης ενός αεροπλάνου, ανήμερα τα Χριστούγεννα, από ένα νεαρό Νιγηριανό.

«Η νέα δεκαετία ξεκινά όπως και η προηγούμενη, με τη δημιουργία κλίματος τρόμου από την Αλ Κάιντα», γράφει ο Μπράουν στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρόσφατη απόπειρα «αποκάλυψε μια εξελισσόμενη τρομοκρατική απειλή» και «μια νέα σημαντική βάση της τρομοκρατίας», την Υεμένη. «Περίπου 10 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια τρομοκρατία παραμένει μια πολύ πραγματική απειλή», σημειώνει.

Ο Νιγηριανός Ούμαρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ εκπαιδεύτηκε στην Υεμένη πριν επιχειρήσει να ανατινάξει ένα αεροσκάφος με εκρηκτικά που δεν ανιχνεύτηκαν στους ελέγχους των αεροδρομίων στη Νιγηρία και την Ολλανδία.

«Η συνωμοσία του Ντιτρόιτ ευτυχώς απέτυχε. Όμως αντιπροσωπεύει μια νέα προειδοποίηση στις συνεχιζόμενες μάχες που πρέπει να δώσουμε όχι μόνο για την ασφάλεια αλλά και για να κερδίσουμε την καρδιά και το πνεύμα μιας γενιάς», καταλήγει ο Μπράουν.