Skip to main content

Μπρατάκος σε προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ: Η χώρα έχει μια κυβέρνηση υπεύθυνη

Ο υφυπουργός και γενικός διευθυντής της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση μείωσε φόρους και εισφορές, ενώ η χώρα άρχισε να προσελκύει επενδύσεις.

«Η κυβέρνησή μας, παρά τις διαδοχικές και πρωτόγνωρες κρίσεις που διαχειρίστηκε, κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αλλάζει τη χώρα. Δυναμώνει την οικονομία. Στηρίζει την κοινωνία και τους συμπολίτες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Αναβαθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών. Δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές για τη νέα γενιά της πατρίδα μας» ανέφερε στην ομιλία του στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ ο Γιάννης Μπρατάκος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και γενικός διευθυντής της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση μείωσε φορους και εισφορές, ενώ η Ελλάδα άρχισε να προσελκύει επενδύσεις, να εξάγει περισσότερο, να πετυχαίνει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

«Το πετύχαμε το 2021, το πετυχαίνουμε και το 2022. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώθηκε η ανεργία. Άνοιξαν 300.000 νέες δουλειές. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε 3 φορές αύξηση των κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Kαι έχουμε - μετά από χρόνια - τριπλή αύξηση για τους συνταξιούχους και αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη είχαμε πρωτοφανή μέτρα στήριξης για τις ΜμΕ. Σήμερα δίνονται οι περισσότεροι πόροι που έχουν δοθεί ποτέ από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης για να επενδύσουν και να γίνουν ισχυρότερες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη - και όχι οι δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι - ήταν που στήριξε στην πράξη τους οικονομικά ευάλωτους, τις εργαζόμενες οικογένειες, τους νέους γονείς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Ήταν η δική μας κυβέρνηση που έκανε πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Και γλίτωσε τους πολίτες από την ταλαιπωρία με 1.500 ψηφιακές υπηρεσίες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που μεγάλωσε την Ελλάδα. Με επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια. Η κυβέρνησή μας δυνάμωσε την πατρίδα, με καινούριες συμφωνίες συνεργασίας. Με ενίσχυση των μέσων εθνικής αποτροπής και άμυνας.Είναι αυτή η κυβέρνηση που προστατεύει στο ακέραιο την εθνική κυριαρχία, απέναντι σε μια Τουρκία που γίνεται όλο και πιο επιθετική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που φύλαξε τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας και μείωσε τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές. Εμείς κερδίσαμε ξανά το σεβασμό που αξίζει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Και από μαύρο πρόβατο, που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, καταφέραμε να κάνουμε ξανά την πατρίδα μας ισότιμο εταίρο. Καταφέραμε να είμαστε παράδειγμα θετικό και όχι παράδειγμα για αποφυγή».

Ο κ. Μπρατάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κράτησε όρθια την οικονομία και την κοινωνία μέσα στην πανδημία, όπως και τώρα «εμείς στηρίζουμε ξανά, τους πολίτες απέναντι στην ενεργειακή κρίση».

«Είμαστε η δύναμη σταθερότητας και εκσυγχρονισμού της πατρίδα μας. Απέναντι μας έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που ένα πράγμα ξέρει να κάνει: να πολώνει την κοινωνία και να δημιουργεί εντάσεις. Να χυδαιολογεί. Εμείς δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Δεν θα αφήσουμε να μας παρασύρει το κλίμα της τοξικότητας, που επιχειρούν να δημιουργήσουν. Εμείς μιλάμε με το έργο μας. Με τα δικά μας επιτεύγματα: στην οικονομία, στην κοινωνική πολιτική, στα εθνικά θέματα, στον εκσυγχρονισμό του κράτους. Οι καιροί δεν επιτρέπουν ούτε να πανηγυρίζουμε ούτε να κομπάζουμε. Έχουμε μια παγκόσμια κρίση και ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Και παρά τα μέτρα που παίρνουμε, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πιέζεται, αγωνίζεται, υποφέρει. Σε αυτούς τους ανθρώπους, δεν πάμε να υπερηφανευτούμε με νούμερα και ποσοστά. Πάμε να τους καταλάβουμε. Να τους εμπνεύσουμε ασφάλεια, εμπιστοσύνη και ελπίδα ότι τα πράγματα θα γίνουν και πάλι καλύτερα», συμπλήρωσε ο κ. Μπρατάκος.

Και πρόσθεσε: «Πάμε να τους πούμε ότι στα δύσκολα, η χώρα έχει μια κυβέρνηση υπεύθυνη και αποτελεσματική. Μια κυβέρνηση που νοιάζεται για τον πολίτη και τις ανάγκες του. Μια κυβέρνηση που έχει λόγο και επιρροή στην Ευρώπη. Πάμε να τους πούμε ότι, όπως τα καταφέραμε να σταθούμε στον Έβρο και στην πανδημία, θα τα καταφέρουμε και τώρα. Με σοβαρότητα, με σταθερή διακυβέρνηση. Δεν θα ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών γιατί οι άλλοι είναι χειρότεροι. Ζητάμε ψήφο για όλα αυτά που πετύχαμε. Και γι' αυτά που έχουμε ακόμη να κάνουμε. Ζητάμε ψήφο γιατί η Ελλάδα δεν γυρίζει πια πίσω. Γιατί είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Να ξεπερνά δυσκολίες, να γίνεται καλύτερη, να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους. Και να είστε σίγουροι. Και αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσουμε. Με κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό».