Skip to main content

My Love For Erricos: Βιολογικές λιχουδιές για pets από τη Θεσσαλονίκη

Με έμπνευση από τον σκύλο της, η Ιωάννα Παντελίδου έφτιαξε την My Love For Erricos με υγιεινές λιχουδιές, τούρτες και ρουχαλάκια για σκύλους και γάτες

Η αγάπη της για τον σκύλο της Ερρίκο, ένα αρχοντικό golden retriever, μετατράπηκε πριν από μια τριετία σε επιχειρηματική ιδέα και σήμερα που εκείνος δεν είναι πια μαζί της, η επιχείρησή της αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής για τον πιστό σύντροφο της επί 16 χρόνια. Η Ιωάννα Παντελίδου, πρώην μοντελίστ που διατηρούσε επί χρόνια εταιρεία ενδυμάτων στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησε την My Love For Erricos (Η αγάπη μου για τον Ερρίκο), μια επιχείρηση που φτιάχνει από χειροποίητες λιχουδιές και... τούρτες γενεθλίων για σκύλους και γάτες μέχρι φυτικά σαμπουάν, ρουχαλάκια και αξεσουάρ, ακριβώς επειδή ήθελε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στον σκύλο της.



Η ιδέα προέκυψε όταν η Ιωάννα Παντελίδου άρχισε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διατροφή του κατοικιδίου της. Αναζήτησε έτσι τροφές χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα και είδε πως τα προϊόντα που κυκλοφορούσαν στην αγορά δεν ανταποκρίνονταν σε αυτό που είχε στο μυαλό της για μια υγιεινή διατροφή για το σκύλο της. Έτσι, αρχίζοντας να του φτιάχνει η ίδια λιχουδιές με υγιεινές και ποιοτικές, βιολογικές πρώτες ύλες, είδε ένα κενό στην αγορά και ένα μεγάλο κοινό που είχε τις ίδιες ανησυχίες με εκείνη.



Άλλωστε, όπως διαπίστωσε, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ζώων έδιναν μεγάλη προσοχή και στη διατροφή των τετράποδων φίλων τους, εκτός από τη δική τους. Πλέον οι υγιεινές λιχουδιές της, από μπισκότα και ζελεδάκια χωρίς αλάτι και ζάχαρη, μέχρι τούρτες και παγωτά, όπου χρησιμοποιεί σοκολάτα και μέλι από χαρούπι, έχουν γίνει δημοφιλείς στον κόσμο των φιλόζωων.



Λιχουδιές, φυτικά καλλυντικά, ρουχαλάκια και αξεσουάρ

Μετά από πολλή μελέτη, αλλά και στενή συνεργασία με κτηνιάτρους, ώστε να επιλέγει συστατικά που είναι κατάλληλα για τα σκυλιά και τις γάτες, η My Love For Erricos άρχισε να μεγαλώνει και να διευρύνει το αντικείμενό της πέρα από τις λιχουδιές, προσθέτοντας χειροποίητα και custom made ρουχαλάκια και αξεσουάρ, μπολάκια με την τεχνική του ντεκουπάζ, αλλά και φυτικά καλλυντικά, όλα δια χειρός Ιωάννας Παντελίδου. Μάλιστα, με δεδομένη την εμπειρία της στη μόδα, τα ρουχαλάκια και τα αξεσουάρ ήρθαν ως φυσική εξέλιξη.



Μέχρι στιγμής οι πελάτες και δη οι τετράποδοι, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τις λιχουδιές της My Love For Erricos, που έχει δημιουργήσει το εργαστήριο της, όπου υπάρχει και λιανική, στην οδό Βαλαωρίτου. Μάλιστα, τα προϊόντα έχουν φτάσει μέχρι την Αυστρία, την Ελβετία και την Γερμανία, αφού στο εξωτερικό εγχειρήματα αυτού του τύπου είναι περισσότερο διαδεδομένα. Η My Love For Erricos διαθέτει επίσης e-shop, ενώ δίνει προϊόντα της και σε κτηνιατρεία.



Πρόσφατα ο Ερρίκος «έφυγε», πλήρης ημερών και αγάπης, έχει αφήσει όμως πίσω έντονο το σημάδι του, όχι μόνο στη μνήμη της Ιωάννας Παντελίδου, αλλά και στην επιχειρηματική της δραστηριότητα. Άλλωστε, το όνομα και το πρόσωπό του βρίσκονται στις συσκευασίες των προϊόντων της, ενώ ακόμα και τα πατουσάκια του έχουν αποτυπωθεί σε αυτές.



«Αυτή η επιχείρηση ξεκίνησε από εκείνον, έγινε για εκείνον και θα συνεχίσει για εκείνον. Ήταν ένα εντυπωσιακό σκυλί. Στην παραλία που τον έβγαζα βόλτα τον ήξεραν όλοι ως ο «άρχοντας». Κάπως έτσι προέκυψε και το όνομά του. Εμπνεύστηκα από τον Ερρίκο τον 4ο, που άφησε τον θρόνο για μια γυναίκα» λέει στη Voria.gr η Ιωάννα Παντελίδου, που έχει ακόμα ένα σκυλάκι, τον Μπο, και δύο γάτες.


Αυτή την Κυριακή η My Love For Erricos αφήνει για λίγο τη Βαλαωρίτου και θα βρίσκεται όλη την μέρα με το βανάκι της, Van Bully Bar,  στη Νέα Παραλία, κοντά στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, όπου θα κεράσει… παγωτό τους τετράποδους φίλους της και θα διοργανώσει ένα μικρό event.