Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

ΦΩΤΙΟΥ: ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΚΑΙ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ»

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτίου είπε ότι ο Μπουτάρης θα είναι ξανά υποψήφιος. Διέψευσε τα σενάρια ανάμειξης Μπουτάρη στην επιλογή του υποψηφίου της ΝΔ.

Σε ενιαίο ψηφοδέλτιο θα κατέλθουν στις εκλογές του Μαΐου η παράταξη της «Πρωτοβουλίας» με την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτίου, ο οποίος έχει και την ευθύνη συντονισμού της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη. Όπως εξήγησε, η ακριβής μορφή της συνεργασίας δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη και παρέπεμψε για τις αποφάσεις αυτές στην περίοδο αμέσως μετά τη ΔΕΘ. Εκτίμησε, πάντως, ότι το πιθανότερο είναι οι δύο παρατάξεις να προχωρήσουν στην ίδρυση μιας νέας δημοτικής παράταξης.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης θα είναι ξανά υποψήφιος, διαψεύδοντας εκτιμήσεις ότι ο δήμαρχος θα λάβει τις αποφάσεις του αφού πάρει προηγουμένως στα χέρια τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων οι οποίες αναμένεται να γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο. Παραδέχθηκε ότι ο κ. Μπουτάρης έχει εισπράξει πολιτικό κόστος από τη στάση την οποία έχει τηρήσει στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ωστόσο, ότι «εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους Θεσσαλονικείς πως η συμφωνία αυτή είναι προς όφελος της πόλης μας γιατί βοηθά στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, κάτι που θα ωφελήσει ποικιλοτρόπως την Θεσσαλονίκη». Επισήμανε, επίσης, ότι η «Πρωτοβουλία» θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ποντάροντας και στο έργο το οποίο έκανε σε αυτή τη δεύτερη δημαρχιακή περίοδο.

Ο κ. Φωτίου διέψευσε τα σενάρια που αναμειγνύουν τον κ. Μπουτάρη στην επιλογή του υποψηφίου δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας. «Ο δήμαρχος δεν έχει καμία ανάμειξη σε αυτό το θέμα, δεν είναι δυνατόν ο κ. Μπουτάρης να υποδεικνύει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποιον θα επιλέξει για υποψήφιο δήμαρχο, πόσο μάλλον να του υποδείξει να επιλέξει υποψήφιο ο οποίος θα είναι 'βολικός' για εμάς», ανέφερε ο κ. Φωτίου.

Ερωτηθείς για το εάν, ενόψει των εκλογών, μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα με τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» τα οποία αποχώρησαν από την παράταξη, όπως ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος ή αποστασιοποιήθηκαν απ' αυτήν ασκώντας δριμεία κριτική, όπως ο Ανδρέας Κουράκης, ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι «το μπαλάκι είναι στο δικό τους γήπεδο. Εάν δεν αλλάξουν στάση, εάν δεν πέσουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι, όταν λένε ότι ο Μπουτάρης είναι ένας κακός δήμαρχος, πως είναι δυνατόν να συνεργαστούμε;».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ