Skip to main content

Ν. Κιλκίς: «Προσωπικά δεν με αγγίζει τίποτα για το σκάνδαλο με τα ΚΤΕΛ στο νομό Κιλκίς»

Απάτη με εικονικές κάρτες μετακίνησης αναπήρων στο νομό Κιλκίς αποκάλυψε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας. Ένα εκατ. ευρώ ζημιώθηκε το Δημόσιο από τις συνολικά περίπου 8.000 κά
Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη Voria.gr τόνισε: «Προσωπικά δε με αγγίζει τίποτα για το σκάνδαλο με τα ΚΤΕΛ στο νομό Κιλκίς. Εγώ έδινα βεβαιώσεις μόνο για το πόσοι ανάπηροι είναι, χωρίς να μου λένε ότι οι βεβαιώσεις αυτές χορηγούνται για να παρθούν χρήματα, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε οι βεβαιώσεις να εκδοθούν από τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας. Οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ βρήκαν τον τρόπο και έπαιρναν τα χρήματα. Την ευθύνη ανέλαβε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ο οποίος και βρίσκεται στην Αθήνα, για να επιστρέψει τα χρήματα».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, στη Νομαρχία Κιλκίς έγινε απλά σύσταση, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας, να στελεχωθεί η αρμόδια υπηρεσία με κατάλληλα άτομα και οι βεβαιώσεις μετακίνησης αναπήρων, εφόσον υπάρχουν πληρωμές, να εκδίδονται μόνο από τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας. Στο δε ΚΤΕΛ έγινε παρατήρηση και παρότρυνση για την άμεση επιστροφή των χρημάτων.

Στο ίδιο σκάνδαλο δεν εμπλέκεται μόνο το ΚΤΕΛ Κιλκίς, αλλά και άλλα 10 ΚΤΕΛ. Ήδη η Ομοσπονδία σήμερα προτίθεται να επιστρέψει τα ποσά τα οποία έλαβε παράνομα.

Μήπως κρύβονται άλλα πρόσωπα πίσω από το συγκεκριμένο θέμα; Η Voria.gr έχει ξεκινήσει ήδη την έρευνά της. Σύντομα θα επανέλθει...