Skip to main content

Νίκος Μπακατσέλος: Το 2020 αφετηρία για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στην ετήσια δεξίωση επισήμανε την αναθέρμανση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ.

Την πεποίθηση ότι το 2020 θα είναι για την Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μια χρονιά ορόσημο μετά από δέκα χρόνια κρίσης εξέφρασε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος στη διάρκεια του χαιρετισμού που έκανε στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπακατσέλος σημείωσε ότι οι επιτυχίες έρχονται με σχέδιο, δουλειά και προσήλωση ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τις ελληνοαμερικανικές οικονομικές σχέσεις.

Ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχει μπει στον επενδυτικό φακό αμερικανικών επιχειρήσεων και ανέφερε χαρακτηριστικά τη Deloitte και τη Pfizer.

Όπως είπε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου, ενώ διαβεβαίωσε ότι το επιμελητήριο θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το θετικό οικονομικό κλίμα.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπακατσέλος, ο οποίος κατάγεται και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη, μίλησε χρησιμοποιώντας μια φράση του πρόσφατα αδικοχαμένου μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ, που είχε πει πως «αν θες να γίνεις ο καλύτερος υπάρχει μια στιγμή να το αποφασίσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, για τη Θεσσαλονίκη αυτή η στιγμή είναι τώρα, κάτι που πιστεύει θα επιβεβαιωθεί τα επόμενα χρόνια.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή στιγμή για την ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης που προέκυψε από το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία που έχουν για την Ελλάδα οι ξένες επενδύσεις και φυσικά οι επενδύσεις των ΗΠΑ.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μπέργκερ καθώς ο Τζέφρι Πάιατ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη φετινή δεξίωση μετά από χρόνια.