Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέες φυτεύσεις και καθαρισμοί στη Νέα Παραλία (φωτο+vid)

Από τον Κήπο των Εποχών ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στη Νέα Παραλία - Διαβεβαιώσεις ότι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημα

Εργασίες καθαρισμού και περιποίησης ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στον Κήπο των Εποχών, μετά το μεγάλο διάστημα που η Νέα Παραλία είχε μείνει κλειστή.

Υπάλληλοι της υπηρεσίας Αστικού Περιβάλλοντος και Καθαριότητας από νωρίς το πρωί κόβουν τα χόρτα και κλαδεύουν. Επίσης, πρόκειται να απομακρύνουν τα ξερά δέντρα και θα προχωρήσουν σε νέες φυτεύσεις. Παράλληλα, καθαρίζουν το πάρκο από τα γκράφιτι.

«Επειδή έχουμε την κατάληψη αυτού του Κήπου από τα στάχυα είπαμε σε συμφωνία με τον κ. Νικηφορίδη να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο κούρεμα για να φυτέψουμε και άλλα αγρωστώδη για να φανούν όλα αυτά τα φυτά που είναι στην ενεργή φύση και να μπορεί να τα απολαμβάνει ο κόσμος», τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη – Αρχίζουν εργασίες ανάστασης του πρασίνου στη Νέα Παραλία

«Παράλληλα όμως θα κάνουμε και κλαδέψεις, θα απομακρύνουμε τα ξερά δέντρα, τα οποία θα αντικατασταθούν πολύ σύντομα με το που αποκατασταθεί και το αρδευτικό σύστημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ακόμα πως σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη ο Κήπος των Εποχών θα απολυμανθεί και θα καθαριστεί από γκράφιτι.

Ο καθαρισμός θα διαρκέσει κάποιες ημέρες ωστόσο ο αντιδήμαρχος δηλώνει πως η εικόνα του θα είναι διαφορετική ήδη από σήμερα το απόγευμα.

Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Νέα Παραλία, ο κ. Δημητριάδης αποκρίθηκε πως είναι το υδραυλικό σύστημα. «Είναι ένα σύστημα το οποίο ποτέ δεν δούλεψε. Θα δουλέψει 100%», υπογράμμισε.

Το επόμενο διάστημα οι εργασίες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα πάρκα, στο πλαίσιο της συντήρησης της Νέας Παραλίας, που έχει ξεκινήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.