Skip to main content

Ν. Προποντίδα: Έως αύριο η υποβολή προσφορών για δημοτικά έργα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νέας Προποντίδας η υποβολή προσφορών για αρδευτικό και υδρευτικό έργο σε Νέα Σίλατα και Ελαιοχώρια λήγει αύριο.

Αύριο Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών του έργου «Ανόρυξη Υδρευτικής Γεώτρησης Ελαιοχωρίων». Με βάση τη μελέτη του έργου προβλέπεται η ανόρυξη μίας υδρευτικής γεώτρησης για τις ανάγκες της Κοινότητας Ελαιοχωρίων. Το έργο έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 59.000 € και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Μετά την αρχική διάτρηση της γεώτρησης θα γίνει γεωφυσική διασκόπιση (Logging) προκειμένου να γίνει ακριβής προσδιορισμός των υδροφόρων στρωμάτων, καθώς επίσης και έλεγχος  της ποιότητας του νερού ως προς την υφαλμύρωση.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στην κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών του χωριού. Το ζήτημα του νερού μας απασχολεί γενικότερα, γι' αυτό και θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές του δήμου μας» ανέφερε ο δήμαρχος Μ. Καρράς.

Παράλληλα, λήγει αύριο στις 12:00 μ.μ η προθεσμία υποβολής προσφορών για το έργο «Ανόρυξη μιας αρδευτικής γεώτρησης στην κτηματική περιοχή της Κοινότητας Ν. Σιλάτων» του δήμου Ν. Προποντίδας.

Το έργο έχει σκοπό να αντικαταστήσει την υφιστάμενη αρδευτική γεώτρηση στη θέση «Πατώματα», η οποία υδροδοτεί το συλλογικό αρδευτικό δίκτυο της Κοινότητας Ν. Σιλάτων. Η νέα γεώτρηση θα ανορυχθεί στο αριθμ. 597 αγροτεμάχιο- εντός της παραχωρημένης στον δήμο Ν. Προποντίδας έκτασης 50 τ.μ.- σε απόσταση 5 μέτρων από την υφιστάμενη αρδευτική γεώτρηση, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους κι έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 66.340,00€.

«Οι αρδευτικές ανάγκες της περιοχής είναι τεράστιες και με δεδομένο ότι μια γεώτρηση είναι ανενεργή, προχωράμε στην κατασκευή μίας καινούργιας, ώστε να ανακουφιστούν οι αγρότες της περιοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.