Skip to main content

Ταχιάος: Δεν ήμουν ποτέ φίλος του Παπαγεωργόπουλου

«Εγώ έφυγα – από την παράταξη Παπαγεωργόπουλου- διότι είχα καταλάβει ότι η παράταξή μας είχε κουράσει τον κόσμο», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Απoστάσεις από τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος με την υποστήριξη της ΝΔ Νίκος Ταχιάος.

«Πολιτικά δεν ήμουν ποτέ φίλος του Παπαγεωργόπουλου. Δεν τον ψήφισα ποτέ παρά μόνο όταν χρειάστηκε μαζί με αυτόν να ψηφίσω τον εαυτό μου ως δημοτικός σύμβουλος», σημείωσε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Εγώ έφυγα – από την παράταξη Παπαγεωργόπουλου- διότι είχα καταλάβει ότι η παράταξή μας είχε κουράσει τον κόσμο και αν δεν φεύγαμε μόνοι μας, θα μας «έφευγαν» και έτσι συνέβη» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της υπεξαίρεσης σημείωσε πως ο ίδιος δεν ήταν παρών τότε στο δημοτικό συμβούλιο αν και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει πως ο Παπαγεωργόπουλος θα πήγαινε με το καλημέρα να στήσει μία υπεξαίρεση. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ταχιάος σημείωσε πως η υπόθεση κρίθηκε στα δικαστήρια.

Στρέφοντας το βλέμμα προς το πρόσωπό του υπογράμμισε πως δεν υπήρξε ποτέ άνθρωπος του συστήματος. «Δεν θέλω να θεωρηθεί υποψηφιότητα μου ως υποψηφιότητα της ΝΔ. Το ψηφοδέλτιό μου δεν θα είναι μόνο από τη ΝΔ. Θα έχει έναν κορμό αλλά απευθύνεται πολύ ευρύτερα» υπογράμμισε ο κ.Ταχιάος.

«Δεν ξανακατεβαίνω στον δήμο για να γίνω αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος. Κατεβαίνω για να γίνω δήμαρχος» ξεκαθάρισε, ενώ στο ενδεχόμενο πρόσκλησης συνεργασίας προς τον Σπύρο Βούγια είπε ότι αυτό θα ήταν αδόκιμο.

Δεν θέλησε να σχολιάσει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Ορφανού. Σημείωσε, ωστόσο, με νόημα πως ελπίζει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει και θα ακολουθήσουν ώριμες σκέψεις.

«Έχει δοκιμάσει τον εαυτό του στην τοπική αυτοδιοίκηση στο παρελθόν. Στον δήμο του στις Συκιές κατέβηκε 2-3 φορές υποψήφιος δήμαρχος. Δοκιμάστηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση…. δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνέχεια κύκλους στη ζωή. Νομίζω ότι το καταλαβαίνει και ο Γιώργος αυτό» υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος.