Skip to main content

Ν. Ζηλανδία: Κηδεύτηκαν δύο από τα θύματα της επίθεσης στο Κράιστσερτς

Οι οικογένειες υπομένουν τη βασανιστική αναμονή για την ταυτοποίηση των θυμάτων και την παράδοση των πτωμάτων των δικών τους.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν οι πρώτες κηδείες θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Δύο από τα θύματα, πατέρας και γιος, που μετεγκαταστάθηκαν από τη Συρία στη Νέα Ζηλανδία πριν από λίγους μήνες, κηδεύτηκαν συγκεκριμένα στο νεκροταφείο του πάρκου Μεμόριαλ, σε κοντινή απόσταση από τα τεμένη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Οι οικογένειες υπομένουν τη βασανιστική αναμονή για την ταυτοποίηση των θυμάτων και την παράδοση των πτωμάτων των δικών τους. Όπως υπενθύμισε η ένωση μουσουλμάνων της Νέας Ζηλανδίας, βάσει του ισλαμικού νόμου, οι νεκροί πρέπει να κηδεύονται το συντομότερο αφού επέλθει ο θάνατος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν επέστρεψε σήμερα στο Κράιστσερτς για να επισκεφθεί γυμνάσιο που έχασε δύο μαθητές του όταν ο 28χρονος δράστης άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι στα δύο τεμένη την περασμένη Παρασκευή.

Η Αρντέρν τόνισε στους συμμαθητές τους πως έχουν κάθε δικαίωμα να τους θρηνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια. «Ποτέ μην υποτιμάτε πόση δύναμη έχει το να στέλνεις απλά ένα μήνυμα, ή το να σκέφτεσαι κάποιον», είπε μιλώντας συγκέντρωση στο σχολείο. Προέτρεψε τους μαθητές να μην βασανίζονται σκεπτόμενοι τον δράστη του μακελειού. «Μη λέτε καν τ' όνομά του. Μην μείνετε σ' αυτό», τους είπε.