Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
x

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΖΗΤΑ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ζήτησε να λειτουργήσει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι για την εκποίησή της

Απαισιόδοξη δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην 6η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), σχετικά με την προοπτική να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την οικονομία.

Η προέδρος απέδωσε αυτή την απαισιοδοξία στα κομματικά οφέλη που θέλει να αποκοιμίσει, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, πρόσθεσε ότι αυτή η τακτική «δεν υπηρετεί το στόχο της ανάπτυξης, της προσέλκυσης επενδύσεων και της επιστροφής των Ελλήνων επιστημόνων στη χώρα μας» και συμπλήρωσε ότι «ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης, ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του υπερταμείου, να λειτουργήσει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι για την εκποίησή της, και εξήγησε ότι μόνο έτσι θα γίνει κατανοητό ότι η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και έχει βγει από την τροχιά των μνημονίων.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, παράλληλα με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων, κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Για το μεταναστευτικό, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε τη θέση του ΚΙΝΑΛ ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ για τις εργασιακές σχέσεις σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να καθορίζει ο υπουργός τις εξελίξεις δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά. Τη σημασία των πολιτικών στήριξης της οικογένειας, αλλά και θέματα που σχετίζονται με το ισοζύγιο μετανάστευσης, ανέδειξε στην ομιλία του ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, editorial director της διαΝΕΟσις, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπογονιμότητας. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι πρόσφατη έρευνα του διαΝΕΟσις, έδειξε ότι πλέον, και για πρώτη φορά από τότε που καταγράφονται στοιχεία, στην Ελλάδα γεννιούνται λιγότερα από 100.000 παιδιά τον χρόνο. Από το 2011 και μετά, για πρώτη φορά από τότε που υπάρχουν στοιχεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ