Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020
x

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως «απαράδεκτο και εξοργιστικό» το γεγονός ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν τη γυναίκα.

Την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας-εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό του Βόλου, στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες της για σχεδόν 20 χρόνια, ζητεί το ΚΚΕ.

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν με πλαστό τίτλο σπουδών ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε΄ τάξης του Δημοτικού.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, τόσο το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμφθηκε για κακούργημα, όσο και οι καταδικαστικές σε βάρος της αποφάσεις των δικαστηρίων και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη εκτίει την «αδιανόητη δεκαετή ποινή της» στις φυλακές της Θήβας,. «συναποτελούν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας φτωχής γυναίκας, που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως «απαράδεκτο και εξοργιστικό» το γεγονός ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν την καθαρίστρια, τη στιγμή που άλλες υποθέσεις μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημίες για το Δημόσιο εκκρεμούν.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, αντιδραστικοποιείται διαρκώς. Η άδικη αυτή απόφαση, επίσης, καταρρίπτει τα όσα υποκριτικά κι αστήρικτα επικαλούνται τα κόμματα του κεφαλαίου - κατά πώς βολεύονται κάθε φορά - περί "ισότητας απέναντι στον νόμο" - και "κράτους δικαίου".

Πρέπει τώρα να τερματιστεί η περιπέτεια της καθαρίστριας και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της» καταλήγει το ΚΚΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ