Skip to main content

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τη σύγχρονη εκπαίδευση ζητά το ΚΚΕ

«Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο», τονίζει το ΚΚΕ.

Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία για τη σύγχρονη εκπαίδευση ζητά σε ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση που καμία σχέση δεν έχει με την ζωντανή αναμετάδοση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, σε άσχετο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, επιδιώκουν να νομοθετήσουν την απαράδεκτη, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, διαδικασία on – line μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, με τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες. Αυτή η διαδικασία βρίσκει αντίθετο το σύνολο της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας.

«Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Ανοίγει το δρόμο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη). Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση που καμία σχέση δεν έχει με την «ζωντανή αναμετάδοση». Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δε μαγνητοσκοπείται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό», τονίζεται.

«Αντί να προχωρήσουν στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι όροι υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, προχωρούν σε εμβαλωματικές διατάξεις που εκθέτουν σε πολλαπλούς κινδύνους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η στάση του υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», καταλήγει η ανακοίνωση,