Skip to main content

Να επαναπατριστεί ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζητάει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να παραμένει στην Ευρωβουλή αντί να επιστρέψει στην Ελλάδα

Τον επαναπατρισμό του νέο-εκλεγμένου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη ζητάει ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να παραμένει στην Ευρωβουλή αντί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εργαστεί για το καλό του κόμματος του αλλά και της κοινωνίας.

«Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, στο ιστορικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ που εδώ και χρόνια ταλανίζεται από μεγάλες πολιτικές αναταράξεις, διασπάσεις και από την απαξίωση της πολιτικής του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πολιτικός του χώρος να λεηλατηθεί από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κατάφερε να κυβερνήσει. Τους ψηφοφόρους της λεγόμενης κεντροαριστεράς που αντιπροσώπευε παραδοσιακά το σοσιαλιστικό κίνημα τώρα ήρθε η ώρα να τους προσελκύσει ο νέος ηγέτης» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Ο 42χρονος Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει ευρωβουλευτής και δεν έχει παρουσιάσει ακόμη ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα. Είναι ένας νέος άνθρωπος αλλά ο λόγος του είναι ξύλινος και η ρητορική του αόριστη που θυμίζει παλιές εποχές. Πρόκειται για έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος που φαίνεται σαν να προέρχεται από κομματικό σωλήνα...Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διατέλεσε πρόεδρος της ΠΑΣΠ. Στα 33 του χρόνια ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ελέγχοντας τον κομματικό μηχανισμό. Στη συνέχεια εκλέχθηκε πρώτος Ευρωβουλευτής του κόμματος» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Ο κ. Ανδρουλάκης σήμερα διαθέτει 18 ακίνητα και έναν φουσκωμένο λογαριασμό 900.000 ευρώ σε ξένες τράπεζες, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του 2019. Και όλα αυτά από έναν άνθρωπο που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή του αλλά εκλέχθηκε πανηγυρικά αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος, με την προοπτική να αλλάξει την ζωή μας και να γίνει ο μελλοντικός πρωθυπουργός. Και αντί να συναισθανθεί την ευθύνη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός και να πέσει με τα μούτρα στην δουλειά, συνεχίζει να είναι ευρωβουλευτής. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά...» τονίζει ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Γιατί το πολιτικώς ορθό είναι να παραιτηθεί από την Ευρωβουλή, να επιστρέψει στην πατρίδα και να δουλέψει για το καλό της παράταξης και κατ' επέκταση για το καλό του τόπου. Από την Ευρώπη και έξω από την ελληνική Βουλή δεν είναι δυνατό να γίνει εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ είναι προτιμότερο να παραχωρήσει τη θέση που κατέχει στην Ευρωβουλή σε κάποιον άλλον. Διότι όπως λέει και ο λαός: Δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωρούν» σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.