Skip to main content

Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Ασάνζ ζητεί η Μόσχα

Ελπίζουμε ότι όλα του τα δικαιώματα θα γίνουν σεβαστά, υπογράμμισε για τη σύλληψη του Ασάνζ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα τα δικαιώματα του συλληφθέντος στο Λονδίνο ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα γίνουν σεβαστά.

«Εάν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο ίδιος έχει συλληφθεί στο Λονδίνο. Γι' αυτόν τον λόγο, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα. Αναμφίβολα, ελπίζουμε ότι όλα του τα δικαιώματα θα γίνουν σεβαστά», δήλωσε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η Ρωσία προτίθεται να παράσχει στον Ασάνζ πολιτικό άσυλο.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο δήλωσε ότι δεν έλαβε από τον Άσάνζ κανένα αίτημα για πολιτικό άσυλο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη σύλληψη του Ασάνζ αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Σχολιάζοντας την απόφαση του Ισημερινού να άρει το άσυλο του ιδρυτή του WikiLeaks, η Ζαχάροβα σε ανάρτηση της στην ιστοσελίδα της στο Facebook έγραψε ότι «Το χέρι της ‘δημοκρατίας’ σφίγγει τον λαιμό της ελευθερίας».