Skip to main content

Να λειτουργήσουν όλες οι δημόσιες τουαλέτες του δήμου Θεσσαλονίκης ζητάει ο Χαλιαμπάλιας

«Οι χημικές τουαλέτες που έχουν τοποθετηθεί στη νέα παραλία είναι μια πρόχειρη λύση που προσβάλει την αξιοπρέπεια μας», λέει ο πολιτευτής.

Την ανάγκη να λειτουργήσουν όλες οι δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επισημαίνει ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών τονίζει ότι ο κεντρικός δήμος προκρίνει πρόχειρες και αποσπασματικές λύσεις που δεν συνάδουν με το κύρος μιας μεγαλούπολης.

«Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι, επιτέλους, ο δήμος Θεσσαλονίκης σκοπεύει να ξαναλειτουργήσει τις δημόσιες τουαλέτες της πόλης. Διότι, εσχάτως, παρουσιάζουν μια άθλια εικόνα ενώ εγκυμονούν και κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Έχουν εγκαταλειφθεί, έχουν μετατραπεί σε άντρο περιθωριακών στοιχείων και μας γεμίζουν ντροπή» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Οι χημικές τουαλέτες που έχουν τοποθετηθεί στη νέα παραλία είναι μια πρόχειρη λύση που προσβάλει την αξιοπρέπεια μας. Είναι αντιαισθητικές και έχουν καταντήσει να γίνουν αρνητικό αξιοθέατο για τη Θεσσαλονίκης μας. Ο δήμαρχος προσπαθεί να μας πείσει ότι έλυσε το πρόβλημα. Πρόσφατα, ο δήμος γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία μιας από τις δημόσιες τουαλέτες, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, σιγά- σιγά θα επαναλειτουργήσει και δεύτερη και δεν ξέρουμε πότε θα δοθούν σε χρήση οι υπόλοιπες. Οι ρυθμοί είναι πολύ αργοί και πρέπει να δραστηριοποιηθούμε γρηγορότερα» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Τέλος, τονίζει ότι: «Οι δημόσιες τουαλέτες δεν ξεπερνούν τις 10 στο κέντρο της πόλης και πρέπει να λειτουργούν όλες, 365 μέρες το χρόνο, επί τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα, για την εξυπηρέτηση του κοινού Αν ο δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος λειτουργίας τους και να διαθέσει δημοτικούς υπαλλήλους, παρέχοντας αυτές τις υπηρεσίες, μπορεί να εξασφαλίσει μια άλλη λύση: Να τις παραχωρήσει σε ιδιώτες, έστω και δωρεάν, θέτοντας τους κανόνες για τη λειτουργία τους. Πολλοί πολίτες θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν έναν μικρό αντίτιμο για τη χρήση τους. Και να μην ξεχνάμε πόσοι από εμάς έχουμε βρεθεί σε αντίστοιχη δύσκολη θέση...».