Skip to main content

Να παραμείνει στη ΔΕΘ το συνεδριακό κέντρο ζητούν οι φορείς

Υπέρ της άμεσης ενοποίησης των ΔΕΘ και Helexpo με τη δημιουργία ομίλου της ΔΕΘ και της παραμονής του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ οι επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης είναι και πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΔΕΘ ΑΕ δηλώνουν οι επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης μετά τη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

«Ομόφωνα οι επιχειρηματικοί φορείς της πόλης θέλουμε να δηλώσουμε τη θέση μας ότι το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης είναι και πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΔΕΘ ΑΕ ως μοναδικού φορέα που εξασφαλίζει τη λειτουργία του ακινήτου ως αναπτυξιακού μοχλού για την περιοχή, χωρίς την παραμικρή αλλαγή του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση 6 φορείς της πόλης.

Παράλληλα, προτείνουμε την άμεση ενοποίηση των εταιρειών ΔΕΘ ΑΕ και Helexpo AE, με τη δημιουργία ομίλου της ΔΕΘ –όπως άλλωστε προβλεπόταν και από το νόμο 2687/99- που θα επιλύσει άμεσα όποιες διαφορές έχουν ανακύψει μεταξύ των δύο πλευρών και θα δώσει τη δυνατότητα προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή με κριτήρια που θα εξασφαλίζουν τόσο τη δημιουργία ενός νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου όσο και τη διεθνοποίηση των εκθεσιακών και συνεδριακών εκδηλώσεων.

«Καλούμε την Πολιτεία, μετά και την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής, να ενεργήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, προτού η πόλη απολέσει τον σημαντικότερο ίσως πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που διαθέτει ακόμη» τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι φορείς: Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Εμμένει στη θέση του για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου ο Μπουτάρης

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε την πάγια θέση της δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με την οποία ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης πρέπει να αποδοθεί στην πόλη και τους πολίτες και να λάβει χαρακτηριστικά Μητροπολιτικού Πάρκου, δηλαδή χώρου πρασίνου, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπου φυσικά θα συνυπάρχουν σύγχρονες εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση αντίστοιχων ήπιων δραστηριοτήτων.

Στο πνεύμα της τοποθέτησης του Δημάρχου, ομόφωνα οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων δήλωσαν ότι το ακίνητο της Διεθνούς Έκθεσης είναι και πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΔΕΘ Α.Ε., καθώς μόνο έτσι διασφαλίζεται η λειτουργία του ακινήτου ως αναπτυξιακού μοχλού για την περιοχή, ενώ σημείωσαν πως η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα πρέπει να γίνει με τη δημιουργία ομίλου της ΔΕΘ.