Skip to main content

Κοινός βηματισμός Ζέρβα-Τζούμα για συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σποράδων

Οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σκιάθου συζήτησαν τη συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Βορείων Σποράδων

Η συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Βορείων Σποράδων και την επόμενη θερινή περίοδο ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και συζητήθηκε ακόμη ο προγραμματισμός κοινών δράσεων για την προβολή των δύο προορισμών τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού και ιδιαίτερα στις χώρες των Βαλκανίων, που επιλέγουν ως τόπο διακοπών τους δύο προορισμούς.

Μεταξύ άλλων δρομολογήθηκε η υλοποίηση έργων στο πλαίσιο της σύμβασης συνεργασίας του δήμου Σκιάθου με τoν Αναπτυξιακό Οργανισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, που αφορά στην αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου και στη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και νέων παιδικών χαρών του δήμου Σκιάθου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι έχει θεμελιωθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας με στόχο τη βέλτιστη επίλυση των προβλημάτων καθώς και την παράλληλη ανάπτυξη των δύο πλευρών. Η συστηματική και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων θα οδηγήσει σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική συνεργασία και την από κοινού δρομολόγηση δράσεων με σκοπό την προβολή των προορισμών. Τόνισε, μάλιστα, ότι η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του δήμου Σκιάθου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, ως φορέα υλοποίησης, επιβεβαιώνει την εξαιρετική αυτή συνεργασία.