Skip to main content

Να τελειώσει πριν το 2012 το πάρκο της ΔΕΘ, θέλει ο Δήμαρχος

Τη χρονιά που θα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της η Θεσσαλονίκη θα πρέπει ι να έχουν τελειώσει οι εργασίες κατασκευής Μητροπολιτικού Πάρκου, σημειώνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης .
Το Μητροπολιτικό Πάρκο Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι έτοιμο το 2012, όταν η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενεί σειρά εκδηλώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωσή 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της, τονίζει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Σε δηλώσεις του σημειώνει ότι οι σχετικές διαδικασίες και τα έργα θα πρέπει να αρχίσουν πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, της 4ης Οκτωβρίου.

Το ΑΠΘ, οι γεωπονικοί οργανισμοί, το ΤΕΕ και άλλοι φορείς, συμφωνούν ότι για να αναδειχθεί το πάρκο θα πρέπει να ενωθούν ο χώρος της ΔΕΘ, το πάρκο της ΧΑΝΘ, το Σέιχ Σου, το Γ΄ Σώμα Στρατού και οι εκτάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες προκαταρκτικές θέσεις, θα γκρεμιστούν όλα τα κτίρια που στεγάζουν τα περίπτερα και θα διατηρηθούν το Παλαί ντε Σπορ, ο πύργος του ΟΤΕ, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και το "περίπτερο των Εθνών". Τα δύο τελευταία θα φιλοξενούν μικρότερες εκθέσεις της HELEXPO, που είναι αναγκαίο να διοργανώνονται μέσα στην πόλη.