Skip to main content

Ναυτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας στη Μεσόγειο ανακοίνωσε η Μόσχα

Θα γίνουν αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, καθώς και δοκιμαστικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ναρκών

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας στη Μεσόγειο από την 1η μέχρι την 8η Σεπτεμβρίου, στις οποίες θα συμμετάσχουν 25 πλοία και 30 αεροπλάνα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, την ερχόμενη εβδομάδα οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, καθώς και δοκιμαστικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ναρκών.

Η υπουργική αυτή ανακοίνωση έρχεται εν μέσω νέων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης αναφορικά με τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ιντλίμπ. Η Ιντλίμπ αποτελεί τον τελευταίο θύλακα των αντικαθεστωτικών ανταρτών, με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, να ετοιμάζει μία ευρεία επίθεση για την ανακατάληψη του, η διεξαγωγή της οποίας θεωρείται πλέον θέμα ημερών.