Skip to main content

Ναυτικοί Πράκτορες: Οι δηλώσεις Μπουτάρη για το λιμάνι μάς μειώνουν

«Μας δημιουργεί τεράστια απορία η χρονική στιγμή που εκφράστηκε αυτή η δήλωση και αν πληροί άλλους σκοπούς» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Την αντίδρασή της εκφράζει η διοίκηση του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη στο Export Summit που χαρακτήρισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης άνευ σημασίας, λέγοντας ότι έμεινε πίσω σε σύγκριση με γειτονικούς λιμένες (δείτε αναλυτικά εδώ).
           
«Λυπούμαστε ιδιαίτερα για το είδος των δηλώσεων αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιες ήταν οι ενέργειες του Δήμου για την ώθηση του λιμένος προ ιδιωτικοποιήσεως, δηλαδή όταν το λιμάνι ήταν υπό την σκέπη του Δημοσίου», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ναυτικοί πράκτορες και εξηγούν:
           
«Όσον αφορά τους λιμένες Δυρραχίου και Βάρνας που επικαλείται αφενός δεν υπάρχει σύγκριση και αφετέρου για μεν του Δυρραχίου η δημοκρατικότητα της χώρας επιτρέπει όποιες κατασκευές για δε της Βάρνας θα έπρεπε να συμβουλευθεί κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με τα λιμάνια».
           
Αναφερόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι πράκτορες τονίζουν  «ότι προχωρά με βήματα σταθερά και οι κατασκευές χρειάζονται μελέτες των οποίων τα αποτελέσματα πρέπει να είναι απόλυτα σωστά και να εκπληρώνουν προοπτικές μέλλοντος. Αυτό έχει ως συνέπεια την κατανάλωση χρόνου».

Κατά τον Σύλλογο των Ναυτικών Πρακτόρων  τα φορτία που διέρχονται του λιμένος είναι ιδιαίτερα σοβαρά και το λιμάνι ιδιαίτερης σημασίας.

«Μας δημιουργεί τεράστια απορία η χρονική στιγμή που εκφράστηκε αυτή η δήλωση και αν πληροί άλλους σκοπούς. «Εμείς ως επαγγελματίες αγωνιζόμασταν και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για αυτό το λιμάνι. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δήλωση μας μειώνει και μάλιστα σε χρονικό διάστημα ανόδου και προόδου για το λιμάνι. Αν ο δήμαρχος χρειάζεται σωστή ενημέρωση είμαστε στην διάθεση του. Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ποιες ήταν οι ενέργειες του; Μήπως και για αυτό φταίει το λιμάνι;», καταλήγουν οι ναυτικοί πράκτορες της πόλης.