Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
x

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης ζητά από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοιας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

O Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού και στηρίζει ανεπιφύλακτα την Ολυμπιονίκη ιστιοπλόο Σοφία Μπεκατώρου στην απόφασή της να καταγγείλει δημόσια το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που βίωσε στο παρελθόν.

«Η σεξουαλική παρενόχληση και η σεξουαλική κακοποίηση συνιστούν μορφές διάκρισης κατά των γυναικών και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ η ευθύνη για την αποφυγή τους αποτελεί χρέος όλων. Ειδικά στο χώρο του αθλητισμού ευθύνη των διοικητικών παραγόντων, των προπονητών, των συναθλητών, των φορέων αθλητισμού, και της Πολιτείας είναι η διαρκής προσπάθεια πρόληψης παρόμοιων περιστατικών, η προστασία των αθλητών και αθλητριών, η αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, και η καταγγελία τυχόν ανάρμοστης συμπεριφοράς», αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΟΘ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά πρέπει να επιδεικνύεται άμεσα και έμπρακτα η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των αθλητών και αθλητριών.

Ο  Ν.Ο.Θ. ζητά από τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες και να υιοθετηθούν μέτρα και διαδικασίες για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ