Skip to main content

Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης: Σκάφη 400 πληρωμάτων από 34 χώρες στο πρωτάθλημα νέων ILCA 6

«Ότι κάνουμε έχει επίκεντρο τον αθλητή. Πιστεύουμε στη διεξαγωγή μεγάλων διεθνών διοργανώσεων στην πόλη μας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΝΟΘ.

Τα σκάφη 400 πληρωμάτων από 34 χώρες της Ευρώπης έχουν πάρει θέση στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6.

Η εκκίνηση θα δοθεί την 1η Ιουλίου, οι διοργανωτές όμως ήχησαν σήμερα το πρώτο… καμπανάκι.

«Ότι κάνουμε έχει επίκεντρο τον αθλητή. Πιστεύουμε στη διεξαγωγή μεγάλων διεθνών διοργανώσεων στην πόλη μας. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν κινήσεις προσφοράς στην νεολαία μας, που έχουν αποκλειστικό στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους νέους αθλητές να ανοίξουν… τα φτερά τους και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για την μετέπειτα πορεία τους», τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Άκης Τσαλίκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Καλαμαριάς.

«Ο ΝΟΘ αποτελεί στολίδι για την Καλαμαριά και τον ναυταθλητισμό. Θέλουμε να κάνει τη θάλασσα κομμάτι της καθημερινότητάς μας και σ’ αυτό το εγχείρημα χρειάζεται να έχουμε πλάι μας τους Ομίλους της περιοχής. Όσα σωματεία ασχολούνται με το υγρό στοιχείο, βλέπουμε τα παιδιά μας σε βάθος χρόνου να επιστρέφουν με μετάλλια στις αποσκευές τους. Τώρα είμαστε σε θέση να εξάγουμε και γνώση, φιλοξενώντας σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στάθηκε στη σημασία ανάδειξης του παραλιακού μετώπου της περιοχής, μέσω της διεξαγωγής διεθνών διοργανώσεων τονίζοντας ότι «τέτοια πρωταθλήματα αποτελούν ένα σκαλί για να βγούμε στη θάλασσα. Μια θάλασσα, που τα ναυταθλητικά σωματεία έχουν τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια. Και εμείς ερχόμαστε σήμερα να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια και τις ενέργειες του ΝΟΘ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που μπορούμε βάσει των δυνατοτήτων μας».

Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων και προπονητής του ΝΟΘ, Νίκος Παπαγεωργίου υπογράμμισε πως «η Ελλάδα είναι μια απέραντη ιστιοπλοϊκή πίστα γεμάτη προκλήσεις», για να συμπληρώσει ο πρωταθλητής του Ομίλου, Τάσος Παναγιωτίδης ότι η «πιστεύω ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία, γιατί με τη βοήθεια όλων τα αποτελέσματα έρχονται γρήγορα».  

Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού.