Skip to main content

Ναι μεν αλλά από τη Μέρκελ για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Κινήσεις τακτικής από τη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία τονίζει ότι αν η Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθηθεί, είτε διμερώς από την ΕΕ, είτε από το ΔΝΤ, προσθέτει, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται ψε
Κινήσεις τακτικής από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία σε συνέντευξή της στο γερμανικό ραδιόφωνο τονίζει ότι αν η Ελλάδα απειλούταν με παύση πληρωμών θα μπορούσε να βοηθηθεί, είτε διμερώς από την ΕΕ είτε από το ΔΝΤ, προσθέτει, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται ψευδείς προσδοκίες από τη σύνοδο της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικότερα, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε την πίστη της ότι προς το παρόν η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από χρήματα και η ελληνική κυβέρνηση το επιβεβαίωσε. «Γι΄ αυτό το λόγο θα συμβούλευα να μη δημιουργήσουμε αναταραχές στις αγορές δημιουργώντας ψευδείς προσδοκίες από τη σύνοδο της Πέμπτης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι αν η Ελλάδα απειλούταν με παύση πληρωμών θα μπορούσε να βοηθηθεί «με διμερή τρόπο από τα κράτη - μέλη της ΕΕ ή ακόμα να καταφύγει στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση για το ζήτημα αυτό.

Διαβεβαίωσε, δε, εκ νέου ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ».