Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΝΑΟΥΣΑ: 34ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ

Ο νεαρός άνδρας είναι γενικό περιστατικό και όχι ασθενής κορωνοϊού. Από το Σάββατο που διασωληνώθηκε αναζητείται ΜΕΘ σε όλη τη Β. Ελλάδα.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με περιστατικό στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Όπως αναφέρει σε μήνυμα του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ένας 34χρονος άνδρας που είναι γενικό περιστατικό, βρίσκεται διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο από το περασμένο Σάββατο, καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν έχει ΜΕΘ.

«Από το Σάββατο δεν βρίσκουν πουθενά ΜΕΘ. Όλες οι ΜΕΘ της Κεντρικής Μακεδονίας  είναι γεμάτες με περιστατικά κορωνοϊού. Πού είναι οι ιδιωτικές ΜΕΘ που έχουν επιταχθεί υποτίθεται», διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στη Δυτική Μακεδονία οι κλίνες ΜΕΘ είναι στο σύνολο 9. Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας υπάρχουν τέσσερις κλίνες γενικής ΜΕΘ και δύο κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο Κοζάνης αναπτύχθηκαν μόνο τρεις κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού.  «Άνοιξαν προχθές και γέμισαν αμέσως», λέει ο ο κ. Γιαννάκος, λέγοντας παράλληλα ότι στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και οι έξι ΜΕΘ είναι γεμάτες.  

«Οι εννέα κλίνες  ΜΕΘ που υπάρχουν στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Κοζάνης  εξυπηρετούν πέντε νοσοκομεία  της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εδώ και τέσσερεις ημέρες βρίσκεται διασωληνωμένος ασθενής 58 ετών, γενικό περιστατικό, στο νοσοκομείο Φλώρινας στη χειρουργική κλινική και η διακομιδή γίνεται σήμερα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακόμα επισημαίνεται ότι ένας ακόμα υγειονομικός, ο 12ος στον αριθμό βρίσκεται διασωληνωμένος εδώ και ημέρες σε ΜΕΘ. Πρόκειται για νοσηλευτή 58 χρονών από το νοσοκομείο Φλώρινας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο νοσηλευτής διασωληνώθηκε και είχε την τύχη των άλλων 20 ασθενών με κορωνοϊό του Νοσοκομείου Φλώρινας που διασωληνώθηκαν  το τελευταίο δεκαπενθήμερο. «Δεν διαθέτει ΜΕΘ το νοσοκομείο. Διασωληνώνονται οι ασθενείς και αναζητείται ΜΕΘ ώρες ή ημέρες. Όσοι αντέξουν μεταφέρονται σε όποιο νοσοκομείο βρουν. Έτσι και για τον συνάδελφο βρέθηκε την επόμενη ημέρα της διασωλήνωσης ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ της Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε. Δεκαπέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Φλώρινας με πάνω από 25 υγειονομικούς να νοσούν κάθε φορά  είναι αποδεκατισμένο και νοσηλεύει 30 με 40 περιστατικά κορωνοϊού με λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό, με δύο γιατρούς παθολόγους, έναν πνευμονολόγο και δύο χειρουργούς που και αυτοί ρίχθηκαν στη μάχη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ