Skip to main content

Νάουσα: Διαγωνισμός φωτογραφίας για τον τρύγο και την παραγωγή κρασιού

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος με φωτογραφίες ή ντοκουμέντα για τον τρύγο, την απόσταξη, τα καζάνια και την παραγωγή κρασιού στην Νάουσα.

Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Ο τρύγος έχει αρχίσει-Νάουσα 2020» διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Cult-CreATE, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος με φωτογραφίες ή ντοκουμέντα για τον τρύγο, την απόσταξη, τα καζάνια και την παραγωγή κρασιού στην Νάουσα  και τις γύρω περιοχές του δήμου, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφοι στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει από μια 1 έως 3 φωτογραφίες σε κάθε θεματική ενότητα:

1. Ένα ποτήρι ξινόμαυρο (βάλτε τη δημιουργική σας φαντασία για να φτιάξετε εικόνες μέσα από ένα ποτήρι με κόκκινο κρασί)

2. Εικόνες από τον τρύγο στους αγρούς

3. Still-life (συνθέσεις νεκρά φύση). Παραδείγματα: Εργαλεία, βαρέλια, μηχανήματα, συνθέσεις με σταφύλια, τσαμπιά, καπέλα, ενδυμασία.

4. Φωτογραφίες από την απόσταξη, τα καζάνια, τα γλέντια

5. Γαστρονομία και κρασί, συνθέσεις με κρασί και φαγητό.

6. Τοπία- αμπελώνες

7. Παλιές φωτογραφίες από τον τρύγο με παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών

8. Πορτραίτο και Αφήγηση. Φωτογραφίστε ένα πρόσωπο της Νάουσας που θα σας διηγηθεί μια ιστορία σχετική με το κρασί, την αμπελουργία, τον τρύγο, το καζάνι κλπ. Συνυποβάλετε τη φωτογραφία και το κείμενο.

9. Φωτογραφίες από την πόλη της Νάουσας.

10.  Φωτογραφίες του τρύγου από την φετινή χρονιά (2020).

Η υποβολή προτάσεων θα γίνεται από τις 25/09/2020 έως τις 15/10/2020.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα αποδοθούν τρία μεγάλα βραβεία τα οποία θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, ενώ οι 10 καλύτερες συμμετοχές θα απολαύσουν εκλεκτά κρασιά και τοπικά προϊόντα της Νάουσας.  

Την επιλογή των φωτογραφιών που θα συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα και την ενδεχόμενη έκθεση θα αναλάβει τετραμελής επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από τους:

Κατερίνα Καμπίτη, φωτογράφος

Χρήστος Μητσιάνης, φωτογράφος

Ευγενία Περισσοράτη, ζωγράφος

Ελπίδα Παλαμίδα, Εκπρόσωπος του συνδέσμου οινοπαραγωγών Νάουσας

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 25/10/2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Νάουσας και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν και στους όρους του διαγωνισμού δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας https://www.naoussa.gr/culture/cultcreate-foto-contest.htm

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό πατήστε εδώ:

https://contest-naoussa.hub.arcgis.com/