Skip to main content

Νάουσα: Υπερδιπλασιάστηκαν οι επισκέπτες του Καρναβαλιού σε μια 5ετία

Η ενημερωτική εκστρατεία σε ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας φαίνεται πως έφερε αποτέλεσμα ααφού οι επισκέπτες αυξήθηκαν σε εντυπωσιακό βαθμό.

Για θετικά αποτελέσματα που έφερε η εξωστρέφεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων κάνουν λόγο στον δήμο της Νάουσας, με τις παραδοσιακές καρναβαλικές εκδηλώσεις να προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Όπως αναφέρει στη Voria ο προέδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας και ξενοδόχος της Νάουσας Δημήτρης Μάντσιος, την τελευταία τετραετία η επισκεψιμότητα την περίοδο των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη της Ημαθίας έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο, κάτι που αντανακλάται στην τοπική αγορά.

«Το καρναβάλι της Νάουσας που χαρακτηρίζεται από το δρώμενο με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες είχε για πολλά χρόνια μια εσωστρέφεια, καθώς επικρατούσε η αντίληψη περιφρούρησης του δρώμενου που προϋπέθετε συμμετοχή σε αυτό μόνο σε μυημένους ντόπιους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μάντσιος.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια και με πρωτοβουλία της διοίκησης Κουτσογιάννη στον δήμο της Νάουσας υπήρξε μια ενημερωτική εκστρατεία σε ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν καθώς όσον αφορά την φιλοξενία επισκεπτών, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και τους παραδοσιακούς ξενώνες που διαθέτει η Νάουσα έφτασε στο 100%. Αυτό είχε αντίκτυπο και στις γειτονικές περιοχές, αφού οι επισκέπτες από μακρινές περιοχές αναζήτησαν κατάλυμμα σε γειτονικές πόλεις όπως η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

«Ανάλογη ήταν και η αύξηση του τζίρου και στην εστίαση. Δυστυχώς οι δυνατότητες της πόλης προς το παρόν δεν είναι αρκετές για να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλη μάζα επισκεπτών, ωστόσο τα μηνύματα και οι εντυπώσεις που έχουν όλοι είναι αρκετά θετικά», υπογραμμίζει ο κ. Μάντσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη φετινή χρονιά, στη μεγάλη ροή επισκεπτών συνετέλεσε τόσο ο καλός καιρός, αλλά και η κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη που προσελκύει αρκετούς επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή τελευταία Κυριακή της Αποκριάς το παρών στη Νάουσα έδωσε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, Jr, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης , ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και πλήθος αυτοδιοικητικών από πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας.