Skip to main content

Νάουσα: Παιδιά με αναπηρία χάρηκαν το χιόνι στα 3-5 Πηγάδια (vid)

Πάνω από 100 παιδιά προερχόμενα από ειδικά σχολεία είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το χιόνι και τα χειμερινά σπορ.

Μέσα σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακήτο Χιονοδρομικό Κέντρο «3 – 5 Πηγάδια» η πρότυπη δράση γνωριμίας Ατόμων με Αναπηρία με το χιόνι «know the snow», που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νικόλα Καρανικόλα στην οποία παραβρέθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρότυπη δράση «know the snow» έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 100 άτομα με αναπηρία από δομές της Ημαθίας, που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στο χιόνι, να κάνουν έλκηθρο και βόλτες με snow mobile, πεζοπορία με ορειβατικά μπαστούνια, να δοκιμάσουν το άθλημα του σκι, να φτιάξουν χιονάνθρωπους και να διασκεδάσουν με πρωτότυπα παιχνίδια και μουσικές και χορευτικές εκπλήξεις.

Ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας καλωσορίζοντας την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τους συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η πιλοτική αυτή πρωτοβουλία σηματοδοτεί την αφετηρία για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες του δήμου: ‘‘Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε σήμερα στο χιονοδρομικό κέντρο της Νάουσας ‘’3 – 5 Πηγάδια’’ όλα αυτά τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους από τις δομές Ατόμων με Αναπηρία της Ημαθίας για να δώσουμε την ευκαιρία σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας και στις οικογένειές τους να απολαύσουν το χιόνι, την χιονοδρομία και τις ομορφιές που προσφέρει το βουνό μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για την θερμή ανταπόκρισή της, στην πρόσκλησή μας, να βρίσκεται σήμερα κοντά μας και να στηρίξει την πρότυπη αυτή δράση και τις προσπάθειες που ξεκινάμε στον Δήμο Νάουσας, να δημιουργήσουμε προσβάσιμους και φιλικούς χώρους, όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο 3 – 5 Πηγάδια, το δημοτικό κολυμβητήριο αλλά και δημόσια κτίρια και δομές για τα Άτομα με Αναπηρία. Όλοι μαζί στέλνουμε σήμερα από τη Νάουσα το ηχηρό μήνυμα των ίσων ευκαιριών για όλους».

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου εξήρε την προσπάθεια του Δήμου Νάουσας για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία επισημαίνοντας τα εξής:
«Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή του Δήμου Νάουσας και τον δήμαρχο κ. Καρανικόλα για την πρωτοβουλία “know the snow”, μια πρωτοβουλία γνωριμίας εφήβων και νέων με αναπηρία με το χιόνι. Ενθαρρύνουμε κάθε δράση που συμβάλει στην εξοικείωση συμπολιτών μας με αναπηρίες με τις ομορφιές της φύσης και του βουνού. Εργαζόμαστε, ώστε η δράση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις για ενίσχυση της πρόσβασης ευάλωτων ομάδων σε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες αθλητικές και άλλες».

Στην πρότυπη δράση συμμετείχαν παιδιά, έφηβοι και νέοι ΑμεΑ από το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του δήμου Νάουσας, το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας και το «ΥΦΑΔΙ», ενώ από τη Βέροια συμμετείχαν το μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μΑ.), το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ημαθίας και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ημαθίας «Αιγές».

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις και οι αθλητικές δραστηριότητες στα παιδιά με αναπηρία πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση προπονητών του ΕΟΣ Νάουσας, καθηγητών φυσικής αγωγής, γυμναστών και εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων και εθελοντών, καθώς και του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Βέροιας «Εν Σώματι Υγιεί».