Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προσφυγή Νασιούλα για την εκλογή νέου προέδρου

Ο Ιωάννης Νασιούλας κατέθεσε προσφυγή ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Προσφυγή στον Ελεγκτή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης περί εκλογής νέου προέδρου στη θέση του Δρόσου Τσαβλή κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη» Ιωάννης Νασιούλας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η σύγκληση της Ειδικής Συνεδρίασης της 7ης Μαρτίου 2021 είναι άκυρη.

«Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αγνόησε τις εκκλήσεις μου και την νομιμότητα: επέμεινε να λάβει χώρα συνεδρίαση του ΔΣ με υπογράφουσα την πρόσκληση την δημοτική σύμβουλο κα Ιωάννα Σπανού, ενώ η κα Σπανού είχε ήδη υποβάλει την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη Ζέρβα και συνεπώς η πρόσκληση την οποία υπέγραφε ήταν αυτοδικαίως άκυρη», σημειώνει ο κ. Νασιούλας.

Παράλληλα τονίζει ότι απείχε από τη συνεδρίαση, που τη χαρακτηρίζει ως «πραξικόπημα».

«Στην αρχή της συνεδρίασης», συνεχίζει ο κ. Νασιούλας στην ανακοίνωσή του, «δεν αναγνώστηκε στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κας Ιωάννας Σπανού από την φυλλορροούσα παράταξη Ζέρβα: ακόμα και σήμερα, η Ιωάννα Σπανού λογίζεται μέλος της δημοτικής παράταξης Ζέρβα, γιατί της στερήθηκε το δικαίωμα που της δίδει ο νόμος να δηλώσει την ελεύθερη βούλησή της να μην προσμετράται στην παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Νασιούλα τονίζει επίσης οτι «πρόκειται για μείζον θεσμικό και ηθικό σκάνδαλο», που έρχεται, σύμφωνα με τον ίδιο «σε συνέχεια της συκοφαντικής εκστρατείας λάσπης εις βάρος του προέδρου Δρόσου Τσαβλή».

«Στηρίζω την απόφασή του να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν οι συκοφάντες του, που ψευδώς τον εμφάνισαν να έχει διαπράξει ατόπημα τουλάχιστον ηθικής τάξης. Τα μικρά και τα μεγάλα πραξικοπήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης "δια χειρός" Κωνσταντίνου Ζέρβα δεν θα γίνουν ανεκτά», καταλήγει ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη» ενώ τονίζει ότι «εφεξής τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη».