Skip to main content

Νάταλι Ράπτη Γκόμεζ: Από τη Θεσσαλονίκη στη Ρώμη και από εκεί στη λάμψη του Χόλιγουντ

Η 38χρονη ηθοποιός, με παρουσία στο Χόλιγουντ, ξετυλίγει στη Voria.gr στιγμές από τις αναμνήσεις της και τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη

Είναι ελληνοκολομβιανή, μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη και διάσημη ηθοποιός στην Ιταλία βραβευμένη μάλιστα με Χρυσή Σφαίρα. Ο λόγος για τη Νάταλι Ράπτη Γκόμεζ η οποία μιλάει στη Voria.gr για την καριέρα της, αλλά και για τις εικόνες που κρατάει από την πόλη, για την οποία λέει ότι σε αυτήν πάντα ένιωθε πολύ σιγουριά.

Η 38χρονη ηθοποιός ξετυλίγει στιγμές από την παιδική της ηλικία στη Θεσσαλονίκη, που μετακόμισε με τους γονείς της από τη Σικελία για να ανοίξει φαρμακείο ο πατέρας της αλλά και να είναι κοντά στη μητέρα του, αλλά και τη μετέπειτα καριέρα της που περιλάμβανε μεγάλες αλλαγές στη ζωή της.

«Ο Έλληνας πατέρας μου παντρεύτηκε την Κολομβιανή μητέρα μου στην Ιταλία και μιλούσαμε την ιταλική γλώσσα στο σπίτι. Ήμουν όμως πολύ περίεργη να γνωρίσω την ελληνική κουλτούρα και χάρηκα πολύ όταν γνώρισα την οικογένειά μου από την πλευρά του πατέρα μου», τονίζει η Νάταλι Ράπτη Γκόμεζ στη Voria.gr και αναφέρει ότι όταν ήταν 5 χρονών βαφτίστηκε στη Θεσσαλονίκη. «Πήρα πολύ σοβαρά την τελετή και ένιωθα πολύ όμορφα με τη νονά και τον νονό μου που κατάγονται από την Αθήνα», συμπληρώνει.

Στη συνέχεια εξιστορεί τον πρώτο καιρό που ήταν στη Θεσσαλονίκη και το πώς έμαθε ελληνικό. «Πήγα στο Ελληνικό κολέγιο και έμαθα ελληνικά. Στη συνέχεια από την τετάρτη δημοτικού και μετά φοίτησα στο αγγλόφωνο σχολείο Pinewood The American International... απορροφώντας και τέταρτη κουλτούρα». Όσον αφορά την παιδική της παρέα, η ηθοποιός λέει ότι ακόμη μιλάει... greeklish, ενώ με τον πατέρα της Ιταλοελληνικά.



Ξεκίνησε να εργάζεται στο μόντελινγκ στη Θεσσαλονίκη όταν ήταν έφηβη ενώ στη συνέχεια της ζωής της σπούδασε σε σχολή Κινηματογράφου στη Ρώμη (Centro Sperimentale di Cinematografia).

Εκεί πραγματοποίησε παραπάνω από 35 ταινίες και σειρές που για την ίδια όλες ήταν πολύ σημαντικές. Οι σειρές που συμμετείχε παρουσιάστηκαν σε γνωστά κανάλια όπως το: Rai, Mediaset, Canal Plus France k Disney Plus world wide, ZDF Germanay, ενώ οι ταινίες στον ιταλικό και τον αμερικανικό κινηματογράφο που συμμετείχε προβλήθηκαν σε Netflix, Amazon Prime, Apple TV, Hulu και άλλα. Το βραβείο της Ιταλικής Χρυσής Σφαίρας το κέρδισε ως «Καλύτερη επερχόμενη ηθοποιός» για τη συμμετοχή της στην ταινία μεγάλου μήκους, «Ultimi della Classe». Στο χόλιγουντ συμμετείχε μεταξύ άλλων με την ταινία «Romeo and Juliette» του Carlo Carlei. Ακόμη, έχει πάρει μέρος σε ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρας, την Black Buttefly, αμερικανικής παραγωγής που γυρίστηκε στην Ιταλία.

Περιγράφοντας τη ζωή στη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι το αγαπημένο της μέρος είναι το λιμάνι. «Ο πατέρας μου όταν ήρθαμε στην πόλη ήταν φαντάρος εκεί κοντά και πηγαίναμε να τον δούμε και εκεί ήταν και ο... Ρεξ, το σκυλί που ήταν φύλακας στο στρατόπεδο. Εγώ ήμουν 6 χρονών και με τον Ρέξ το σκάγαμε και πηγαίναμε βόλτα μόνοι μας στο λιμάνι για εξερεύνηση. Ήταν η αγαπημένη μου περιπέτεια», τονίζει η Νάταλι Ράπτη Γκόμεζ.



Συνεχίζοντας με αναμνήσεις από τα εφηβικά της χρόνια, αναφέρει ως τα αγαπημένα της στέκια τα μαγαζιά «Θερμαϊκός, «Art House» και το «Don’t tell Mama». «Καθόμουνα τότε με παρέες πολύ στην όδο Κούσκουρα, ενώ στο τέλος της εφηβείας μου το αγαπημένο μου κλαμπ ήταν το Decadence για ηλεκτρονική μουσική και το Boogie Nights, που ήταν το μόνο κλαμπ που έπαιζε μουσική R&B και Hip Hop». Όσον αφορά τον αγαπημένο της σταθμό θυμάται ότι ήταν ο «Μύλος 88,5 FM». «Η μουσική σκηνή στη Θεσσαλονίκη τις δεκαετίες του 90' και του 00' ήταν επική!», υπογραμμίζει με ενθουσιασμό η 38χρονη γνωστή ηθοποιός.

Για το σήμερα αναφέρει ότι έρχεται σχεδόν κάθε μήνα και βλέπει την οικογένειά της στην Ελλάδα. «Αγαπάω πολύ τη χώρα, νιώθω πάντα καλοδεχούμενη. Αγαπώ την ελληνική κουζίνα επίσης και θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα με πολλά σημαντικά μυαλά. Νιώθω ότι έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στον κόσμο και το σημαντικό είναι να μην χαθεί ποτέ η κουλτούρα, η γλώσσα μας και ο σεβασμός για τη φύση μας».

Το επαγγελματικό της μέλλον είναι... μυστικό ανέφερε περιπαικτικά στη Voria.gr η ηθοποιός. Όσον αφορά αν θα ήθελε κάποια στιγμή να έρθει στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ώστε να συμμετάσχει σε κάποια παραγωγή, που γυρίζονται αρκετές το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, η 38χρονη απαντά πως «με το Χόλιγουντ ήδη έχω καλή σχέση και σαφώς θα ήταν πολύ ωραίο να γύριζα ταινίες και στην Ελλάδα, όπως και να δουλέψω με Έλληνες σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, όπως ο Γιώργος Λάνθιμος, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και ο Φαίδων Παπαμιχαήλ».