Skip to main content

NATO - Μπάιντεν: Θέλω όλη η Ευρώπη να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ είναι εδώ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν από κοινού τις νέες προκλήσεις που θέτουν Κίνα και Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ είναι "κρίσιμης σημασίας" για τα αμερικανικά συμφέροντα και, μιλώντας λίγο πριν την έναρξη της συνόδου των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ότι επιθυμεί να δηλώσει στην Ευρώπη ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό τους.

"Το Άρθρο 5 αποτελεί μια ιερή υποχρέωση", υπογράμμισε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στην αρχή συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ. "Θέλω όλη η Ευρώπη να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ είναι εδώ".

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν από κοινού "τις νέες προκλήσεις" που θέτουν Κίνα και Ρωσία.

"Τα τελευταία δύο χρόνια συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο ότι αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις. Έχουμε τη Ρωσία η οποία δεν ενεργεί με τον τρόπο που ελπίζαμε. Και επίσης την Κίνα", εκτίμησε στη διάρκεια της πρώτης συνομιλίας που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.