Skip to main content

Νάτοι νάτοι οι Πρωταθλητές

Ο Γκαρσία άνοιξε το σκορ, ο Σισέ ισοφάρισε, αλλά ο Μουσλίμοβιτς κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού και πλέον η απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή μειώθηκε σ
Η Τούμπα φόρεσε τα γιορτινά της για ένα άνευ προηγούμενου πάρτι, ωστόσο περίμενε μια ώρα για να ξεκινήσει. Το έναυσμα έδωσε ο Γκαρσία, με ένα ασύλληπτο φάουλ, ο Σισέ επενέβη τρία λεπτά αργότερα και πρόσταξε σιωπή, όμως ένα τόσο καλοστημένο πάρτι δεν μπορούσε παρά να έχει και συνέχεια. Και αυτό συνέβη πέντε λεπτά αργότερα, με τον Μουσλίμοβιτς να δίνει το σύνθημα για την ιαχή «νάτοι νάτοι οι Πρωταθλητές».

Ο Γιώργος Φωτάκης επιλέχθηκε να πλαισιώσει τον Πάμπλο Γκαρσία, με τον Σορλέν να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Εντίνιο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Η ώθηση της Τούμπας έσπρωξε σαν αέρας τον Βιεϊρίνια, που πέρασε σαν σταματημένο τον Σπυρόπουλο, μόλις στο τρίτο λεπτό, για να αστοχήσει, ωστόσο, με το αριστερό προ του Τζόρβα. Κοντρέρας και Φωτάκης απέτυχαν να σκοράρουν με παρόμοιο τρόπο, περίπου με τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, και κάπου εκεί οι πράσινοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Μάλιστα, πλησιάσαν σε ένα γκολ σε δύο περιπτώσεις, με τους Καραγκούνη και Βύντρα. Στο 26’, ο διεθνής μέσος εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Λουκάς Βύντρα βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή του Δικεφάλου, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε, πάντως, στον Δικέφαλο, με τον Βιεϊρίνια να περνά όποιον βρίσκει μπροστά του, να σεντράρει για τον Εντίνιο, αλλά την κεφαλιά του έγχρωμου φορ να καταλήγει ψηλά άουτ.

Το δεύτερο μέρος έμοιαζε να κυλά στο χαμηλό τέμπο του πρώτου μέρους, όμως κόσμος και Σάντος πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο λαός ξεσηκώθηκε, ο Σάντος πέρασε στο παιχνίδι τον Μουσλίμοβιτς και ο ρους της αναμέτρησης άρχισε να διαφοροποιείται. Η κεφαλιά του Ιβιτς στο 57’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζόρβα, αλλά τρία λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε με τον αγαπημένο της ασπρόμαυρης κερκίδας, Ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Τζόρβας εμβρόντητος και η Τούμπα στο πόδι. Μέχρι, όμως, να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Σισέ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ασπρόμαυρης άμυνας και στο 63’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Όμως, το ασπρόμαυρο πάρτι δε θα μπορούσε να διαρκέσει μόνο τρία λεπτά. Στο 68’, ο Λίνο βρήκε τον Μουσλίμοβιτς, εκείνος κοντρόλαρε άψογα, πλάσαρε ιδανικά τον Τζόρβα και επανέφερε την τάξη, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα. Ο Νίνης προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 82’, αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Από εκεί και έπειτα, ο Δικέφαλος έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή του και πανηγύρισε ένα ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Το όνειρο του τίτλου ξαναζεί στην Τούμπα και η ιαχή «νάτοι νάτοι οι Πρωταθλητές» ακούστηκε μετά από χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η πρόκληση είναι μπροστά, ο δρόμος δύσβατος μα προσπελάσιμος και αυτή η ομάδα φτιαγμένη από ατσάλι. Όποιος και να είναι, πάντως, ο προορισμός, το ταξίδι είναι αυτό που μετράει. Ο κόσμος του Δικεφάλου οφείλει να είναι περήφανος γι’ αυτήν την ομάδα.