Skip to main content

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Ανασύρθηκαν έξι σοροί μεταναστών από τη θάλασσα

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν οι σοροί έξι μεταναστών. Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες η επιχείρηση του λιμενικού

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμένα Διακοφτίου στα Κύθηρα για τους αγνοούμενους μετανάστες από το ναυάγιο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν οι σοροί έξι μεταναστών. Οι σοροί τμεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και να καταγραφούν.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι μετανάστες από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Στα Κύθηρα, όπως έγινε γνωστό χθες, συνελήφθη φερόμενος ως διακινητής ένας Σύρος, μερικές ημέρες μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στο νησί, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Ο διακινητής βρισκόταν ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος ο οποίος είχε καταγωγή από τη Συρία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι υπόλοιποι μετανάστες που διασώθηκαν προέρχονταν από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων «αυτό που έκαναν οι διακινητές ήταν εγκληματικό. Έβαλαν στο ιστιοφόρο 95 άτομα ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι ο αριθμός δεν θα ξεπερνούσε τα 15 άτομα». Οι περισσότεροι πλήρωσαν εννέα και δέκα χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι έξι ημερών προς την Ιταλία.