Skip to main content

NBA Hoop Cities: Ντοκιμαντέρ για τη μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη - Μιλούν Γκάλης, Μπουτάρης

Οι θεατές θα γνωρίσουν στο ντοκιμαντέρ τη μπασκετική ιστορία της Θεσσαλονίκης και την κόντρα δεκάδων χρόνων μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ

Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στο όγδοο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Hoop Cities, η οποία εξερευνά την τοπική κουλτούρα, την ιστορία και τις μπασκετικές κοινότητες οκτώ πόλεων της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του επεισοδίου για την πόλη, «η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη του Αιγαίου Πελάγους με μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ και έχει αποτελέσει το υπόβαθρο για πολλές σημαντικές στιγμές στο άθλημα. Οι θεατές θα γνωρίσουν την μπασκετική ιστορία της Θεσσαλονίκης και την κόντρα δεκάδων χρόνων μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη. Επιπλέον, θα διεισδύσει στα θεμέλια του Ελληνικού μπάσκετ με τον Hall of Famer και θρύλο του Άρη, Νίκο Γκάλη. Το πάθος και τα τοπικά προγράμματα που ευδοκιμούν στη Θεσσαλονίκη την καθιστούν ως πυλώνα στην ελληνική μπασκετική κουλτούρα».

Στο επεισόδιο μιλούν:

Νίκος Γκάλης - Θρύλος του Άρη
Γιάννης Μπουτάρης - Πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Δημήτρης Κατσανός - Μαθητής στο λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια
Διονύσης Ανανιάδης - Στέλεχος της ΧΑΝΘ
Ευθύμιος Ρεντζιάς - Πρώην παίκτης του NBA και του ΠΑΟΚ
Κατερίνα Μισιχρόνη - Ηθοποιός και φίλαθλος του ΠΑΟΚ
Κωνσταντίνος Κουσουζίδης - Ζαχαροπλάστης και φίλαθλος του ΠΑΟΚ
Μιχάλης Γιαννουζάκος - Πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος
Σταύρος Χατζηπέτρο - Μαθητής στο λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια

Τα προηγούμενα επτά επεισόδια επικεντρώθηκαν στις εξής πόλεις: Βελιγράδι, Μπολόνια, Παρίσι, Κάουνας, Κωνσταντινούπολη, Σεβίλη και Κολωνία/Λεβερκούζεν.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει το επεισόδιο.