Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
x

ΝΔ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η αξιωματική αντιπολίτευση παραπέμπει σε δύο παλαιότερες τοποθετήσεις του επικεφαλής της αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Σε δύο παλαιότερες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα παραπέμπει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωνε και στις δύο ότι είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωνε:

14/5/19 Σκαι

«Από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική».

22/5/19 News247

«Δεν είναι η δουλειά μου ούτε να κάνω εκτιμήσεις, ούτε να φοβάμαι. Η δουλειά μου είναι να δρω. Έχω πει ξεκάθαρα ότι αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ