Skip to main content

ΝΔ: Απόλυτα επιβεβλημένη η Εξεταστική για το «Σχέδιο Β'» του Βαρουφάκη

Δύο χρόνια από το περίφημο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, πληρώνουμε ακόμα τις συνέπειες των καταστροφικών επιλογών, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Aπόλυτα επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για «τη διερεύνηση των όσων έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, που στοίχισαν πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες», με φόντο τις αποκαλύψεις του Γκλεν Κιμ, στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι η Εξεταστική Επιτροπή αυτή θα γίνει. Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν» υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας.

Όπως είπε, «δύο χρόνια από το περίφημο δημοψήφισμα που προκήρυξε ο κ. Τσίπρας της 5ης Ιουλίου 2015, το οποίο είχε ολέθριες συνέπειες στην οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της χώρας (…) πληρώνουμε ακόμα τις συνέπειες των καταστροφικών επιλογών των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρωτόγνωρες πλευρές του δράματος, βλέπουν ακόμα και σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο κ. Γκλεν Κιμ, σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη που επεξεργαζόταν με απόλυτη μυστικότητα το ‘plan b’ για την εισαγωγή του παράλληλου νομίσματος και ο οποίος τώρα είναι στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομίας κ. Τσακαλώτου, αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια το κρυφό πλάνο του κ. Τσίπρα: Διπλό νόμισμα, κουπόνια αντί για ευρώ, υποχρεωτική χρήση τους από 500.000 δημόσιους υπαλλήλους και πολλά άλλα απίστευτα» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας θυμίζοντας ότι η Ν.Δ. «έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και περιμένει απαντήσεις».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που κατέθεσε σήμερα η Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για την σκανδαλώδη υπόθεση της εμπλοκής του κ. Πάνου Καμμένου με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπορία ναρκωτικών» ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «στόχος να διερευνηθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές και να έρθουν όλα στο φως».

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά τη Δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία των θεσμών. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας ως τώρα αρνείται να απαντήσει αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου. Ενδεικτικό της επιχείρησης συσκότισης είναι ότι ούτε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ούτε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης, έχουν διατάξει Ε.Δ.Ε. για τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, κ. Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση» είπε, συμπληρώνοντας: «Όσες δεκαετίες και αν θέλει ο κ. Τσίπρας να γυρίσει, πίσω σπέρνοντας το διχασμό στην ελληνική κοινωνία, δεν πρόκειται να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, όποιοι και αν είναι».

Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο θέμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσει θέσεις για τα παιδιά όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Όπως είπε, «περισσότερα από 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών» και «σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις παραγόντων της Αυτοδιοίκησης, ο αριθμός των παιδιών που δεν θα καταφέρουν να βρουν μια δωρεάν θέση σε παιδικό σταθμό θα ανέβει πολύ περισσότερο, λόγω της κατανομής των θέσεων ανά την Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. θύμισε ότι «μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Τσίπρας, από το βήμα του 1ου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγγειλε δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς ‘για όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών’».

Υπενθύμισε παράλληλα ότι «η Νέα Δημοκρατία, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ζητούσε να διατεθεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 για τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».