Skip to main content

ΝΔ: Δεν θα κρατήσει για πολύ η στήριξη της αντιπολίτευσης

«Δεν υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας», διευκρινίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Η υποστήριξή μας προς την κυβέρνηση δεν θα διαρκέσει επί μακρόν, αλλά μέχρι τα πράγματα να σταθεροποιηθούν οικονομικά και πολιτικά, διαμηνύει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρτ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, πως «δεν υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας».

Όπως εξηγεί ο κ. Καραγκούνης, αυτή η υποστήριξη που παρέχεται από τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αρκετά παράδοξη κατάσταση, αλλά δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. «Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», σημειώνει, «η αντιπολίτευση πίεζε επί πέντε μήνες την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές, κάτι που δεν το έκανε, θεωρώντας ότι η ίδια έχει καλύτερο σχέδιο».

«Καθοριστικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία - η οποία έχει επιφυλάξεις ως προς κάποια επί μέρους μέτρα και θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις- είναι η επίτευξη και κατόπιν η εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, η οποία είναι απαραίτητη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη σταθεροποίηση της οικονομίας», προσθέτει.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει σαφή εικόνα του τί πραγματικά θέλει ο Πρωθυπουργός, αλλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση πιστεύουν σε αυτό το πρόγραμμα που φέρεται, κατά τους ίδιους να τους επιβλήθηκε μέσω εκβιασμού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, κανένας δεν εκβιάστηκε και τα νέα μέτρα λιτότητας είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που επί πέντε-έξι μήνες εξηγούσαν για το πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγουν στις Βρυξέλλες, για το πόσο αγωνίζονται για τους Έλληνες, για το πόσο καλή συμφωνία θα φέρουν πίσω στη χώρα, αλλά όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, οι ίδιοι δεν είχαν σχέδιο, έχασαν μόνον χρόνο και στο μεταξύ αυξήθηκε το κόστος για όλους, οπότε τώρα «έφτασε η ημέρα της πληρωμής».

Κληθείς να εξηγήσει τη στήριξη που έχει ακόμη στον πληθυσμό ο Αλέξης Τσίπρας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι αυτό είναι αρκετά παράδοξο, οφείλεται ίσως στο ό,τι οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τι έχει πάει στραβά, οι ίδιοι δεν έχουν ακόμη πληρώσει, οι νέες περικοπές στις συντάξεις θα έλθουν από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα υπάρξει, κατά την άποψή του, γρήγορα μια άλλη εικόνα.