Skip to main content

ΝΔ: «Δεν τίθεται θέμα μη επανεκλογής Παπούλια»

Δεν υπάρχει θέμα μη στήριξης της υποψηφιότητας του Κάρολου Παπούλια αναφέρει το γραφείο Τύπου του κόμματος, λίγες ώρες μετά τη δημόσια πρόσκληση Καρατζαφέρη για διενέργεια πρόωρων εκλογών με αφορμή τη
Θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του κόμματος. Η ανακοίνωση απαντάει στην πρόταση του κ. Καρατζαφέρη περί πρόωρων εκλογών με αφορμή την προεδρική εκλογή τον Μάρτιο.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρεται το εξής: «Από τα όσα έχει δηλώσει ήδη, δημοσίως, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε όλες τις συνεντεύξεις του, πριν τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009 -όπου και όταν ερωτήθηκε σχετικά- δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως»

Η πρόταση του Καρατζαφέρη

Την πρόταση να προκαλέσουν εκλογές τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά να ψηφίσουν τον Κάρολο Παπούλια, έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι απλώς επαναλαμβάνει αυτά που έλεγε το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, Γιώργος Παπανδρέου, πριν από τις εκλογές και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να υιοθετήσει την πρότασή του.

«Είναι μία συγκεκριμένη πρόταση. Το όπλο που κράδαινε ο κ. Παπανδρέου, πρώτα να πάμε σε εκλογές και μετά να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας τον κ. Παπούλια, να το χρησιμοποιήσουμε και εμείς», είπε, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα είναι ανέξοδες, διότι είναι με λίστα και πως, εάν συμβεί αυτό που προτείνει, θα "αποδομηθεί" το ΠΑΣΟΚ.

«Η δυνατότητα είναι προφανής, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό, αν παρέλθει αυτή η ημερομηνία. Μετά, πιθανώς, θα έχουμε το ΠΑΣΟΚ για οχτώ χρόνια. Πιστεύω ότι είναι ώρα να μην επαναληφθούν τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και δεν μπορεί να επιλέξει, όπως υποστήριξε, ούτε γενικούς γραμματείς και πρόσθεσε: «Οπότε: εκλογές για να αλλάξει το σύστημα ΠΑΣΟΚ». Σε ερώτηση εάν θα επιδιώξει ευρύτερη συνεργασία με τη νέα ηγεσία της ΝΔ, απάντησε: «Δεν ξέρεις, μπορεί να του λείψει κανένα λεμόνι, λίγη ζάχαρη».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Να συζητάμε ξανά για εκλογές, ούτε πενήντα πέντε μέρες μετά τις εκλογές, και μάλιστα με ένα τέτοιο αποτέλεσμα, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.