Skip to main content

ΝΔ: Εικονική πραγματικότητα το «Νέο Πανεπιστήμιο»

Σφοδρή κριτική στο πλαίσιο των αλλαγών που παρουσίασε από τους Δελφούς η κυβέρνηση επιφύλαξε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Σφοδρή κριτική στο πλαίσιο των αλλαγών που παρουσίασε από τους Δελφούς η κυβέρνηση επιφύλαξε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε δηλώσεις της, η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες για το Νέο Πανεπιστήμιο εικονική πραγματικότητα και υπενθύμισε:

«Το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε στην εκπαιδευτική πραγματικότητα την πολιτική πρακτική: Κάθε πόλη και ΤΕΙ κάθε χωριό και Τμήμα. Σήμερα, προαναγγέλλει συγχωνεύσεις Τμημάτων και καταργήσεις Ιδρυμάτων, ενώ η ίδια η υπουργός Παιδείας, η οποία ως αντιπολίτευση είχε επιλέξει να μετέχει, τύποις και όχι ουσία, στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, ζητεί τώρα συναίνεση και συμμετοχή, για να ξηλώσει τα πάντα και ν΄αρχίσει από την αρχή».

Η κ. Βόζεμπεργκ κατηγόρησε την κ. Διαμαντοπούλου ότι συμπεριφέρεται σαν να ανακάλυψε την πυρίτιδα, περιγράφοντας –όπως σημείωσε- τις παθογένειες της ισχύουσας κατάστασης, «ενώ παρουσίασε ένα σύστημα, το οποίο -για να τεθεί σε εφαρμογή- χρειάζεται χρόνια».

«Επί του παρόντος, το μόνο που βιώνει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα είναι οι δραστικές περικοπές κονδυλίων, εξαιτίας των οποίων τα Ιδρύματα έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση», συμπλήρωσε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα την Παιδεία, αφού, όπως ανέφερε, «ούτε το Νέο Σχολείο είναι σήμερα υπαρκτό, ούτε για το Νέο Πανεπιστήμιο υπάρχουν στοιχεία ή ενδείξεις που θα μας έκαναν αισιόδοξους».